BAŞKAN GÜRLESİN 128 OKULA DESTEK OLUYOR

28-03-2016

BAŞKAN GÜRLESİN 128 OKULA DESTEK OLUYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eğitime yönelik verdiği destekleri sürdürüyor.İlçe sınırlarında bulanan 128 okulun tamamının fiziki şartlarını iyileştirmek amacıyla okul okul gezen ve incelemeler yapan Başkan Gürlesin, Pamukkale anaokulu ve ortaokuluna ziyarette bulunarak, okulların ihtiyaçlarına yönelik olarak yerinde incelemelerde bulundu.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçede eğitimin kalitesinin seviyesinin yükseltilmesi amacıyla okulların başta fiziki şartlarının iyileştirilmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında önemli çalışmalara imza atıyor.  İlçede bulunan 128 okulun tamamına ulaşarak destek sağlamak için okul okul gezen ve incelemelerde bulunan Başkan Gürlesin’in bir durağı da Pamukkale Anaokulu ve Pamukkale Ortaokulu oldu. Anaokulunda çevre düzenleme ve çocuk parkı gibi yapılacak çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gürlesin, Pamukkale Ortaokulunda ise konferans salonu talebi başta olmak üzere birçok talebi yerinde değerlendirdi. Anaokulunda çocuklara ağız sağlığı için diş fırçası ve diş macunu hediye eden Başkan Gürlesin, miniklerle uzun süre ilgilendi. Pamukkale Ortaokulunda ise öğrencilerle birçok konuda uzun sohbetlerde bulundu.

“EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ”

Güçlü Türkiye’nin teminatı olan bugünün çocuklarının, gençlerinin en iyi eğitimi almaları noktasında okullara büyük destek verdiklerini belirten Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak şahsım olarak eğitime yardımcı olmak için adeta bir seferberliğimiz var. Ülkemizin geleceği, bugünümüzün çocukları. Onların en iyi şekilde eğitimlerini almalarını sağlamak ise bizlerinde görevi. İlçe sınırlarımız içinde 128 okulumuzun tamamına dokunarak, fiziki şartları iyileştirmek anlamında büyük gayretler gösteriyoruz.  Buna da devam edeceğiz. Okullarımızın fiziki şartlarını en iyi noktaya getirdiğimizde başarı da o oranda artacaktır. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Çocuklarımızın başarılı ve mutlu olması için, dolayısıyla onların başarılarıyla anne-baba ve öğretmenlerimizin de mutlu olacağını bilerek şu ana kadar önemli bir yol kat ettik. Meyvelerini de bu eğitim-öğretim döneminde, gelecek dönemde alacağımıza inancım tam.”

“DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Yeni kurulmuş bir belediye olmalarına rağmen bugüne kadar eğitime büyük destek olduklarını aktaran Başkan Gürlesin, “Kısa zaman önce kurulmuş bir belediye olmamıza rağmen eğitime büyük katkılar sunduk.  Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu eğitim öğretim döneminde de ortaokul ve lisede okuyan çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteği yapmaya devam ettik. Geçtiğimiz yıl 400 ortaokul öğrencisine 9 aylık süreçte aylık 50 lira, 800 lise öğrencisine ise aylık 70 lira olmak üzere toplamda 1200 öğrenciye 800 bin lirayı bulan bir eğitim desteği verilmişti. Bu eğitim öğretim döneminde ise 500 ortaokul öğrencisine 8 ay boyunca aylık 55 lira, 1100 lise öğrencisine ise yine 8 ay boyunca aylık 75 lira eğitim desteği yapıyoruz. Toplamda 1600 öğrenciye 880 bin lira eğitim desteği veriyoruz. Tabi ki gelecek yıl bir hedefimiz var. Bu sayıyı 2000’e çıkarmak. Ve daha çok çocuğumuza ulaşmak. Bunu canı gönülden istiyorum ve çalışmalarını da yapıyoruz. Pamukkale İlçe sınırları içinde bulunan 128 okulumuzun eksikliklerini gidermek için ise belirttiğim gibi büyük destekler sunuyoruz. Bu da maddi anlamda da çok büyük bir karşılığa denk geliyor. Ama hedefimiz Pamukkale içerisinde eğitimin başarısını en üst noktaya ulaştırmak” dedi.

“KONFERANS SALONLARI YAPIYORUZ”

İlçede bugüne kadar 8 okula konferans salonu kazandırmanın mutluluğu ve onuru içinde olduğunu aktaran Başkan Gürlesin, “Güçlü Türkiye’nin teminatı, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine katkı sunmaya devam ediyoruz. Çocuklarımıza en iyi ve kaliteli eğitimin verilmesine destek olmak noktasında ilçede seferberlik içindeyiz. Bu yıl bugüne kadar 8 okulumuza Konferans salonu kazandırdık. Okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.  Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak konferans salonları gibi birçok çalışmamızla katkı sunuyoruz. Buradan birde okullarımıza müjde vermek istiyorum! Okullarımızda büyük ihtiyaç olan modern konferans salonlarının yapımı noktasında bir hedef koyduk. İnşallah yılda 10 tane konferans salonunu eğitim yuvalarımıza kazandıracağız. Bu salonlarda öğrencilerimizin cevherleri ortaya çıkacak. Hayırlı olsun” dedi.