Pamukkale Belediyesi Dünyaya Açılıyor

25-08-2014

Pamukkale Belediyesi Dünyaya Açılıyor

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin'in belediyenin Türkiye ve dünyadaki çesitli belediye birlikleriyle isbirligi yaparak ortak akil dogrultusunda ilçeye pozitif deger katmasi yönündeki çabalari, sonuç verdi. Nisan aynida TDBB, Saglikli Kentler Birligi, Ege Belediyeler Birligi, Jeotermal Kaynakli Belediyeler Birligi ve Tarih Kentler Birligi üyeligi için yapilan müracaatlar, söz konusu birliklerin yönetim kurulunca sonuçlandiriliyor. Daha önce Saglikli Kentler Birligi'nce üyeligi kabul edilen Pamukkale Belediyesi'nin, simdi de TDBB, Jeotermal Kaynakli Belediyeler Birligi ve Tarih Kentler Birligi'ne üyeligi onaylandi. Böylece Pamukkale Belediyesi basvuru yaptigi 4 birlige üye olurken, bir diger birlik üyeliginden ise olumlu cevap bekleniyor. Baskan Gürlesin, belediye birlikleri içerisinde yer alinmasinin önemine isaret etti. Pamukkale Belediyesi'nin her birlikten kendisine fayda saglayacak bilgi ve tecrübeyi edinecegini ifade eden Baskan Gürlesin, açiklamasini söyle sürdürdü: ?Belediyemiz bilindigi üzere çok yeni bir belediyedir. Bizden daha tecrübeli olan belediye ve birliklerin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Ortak akilla hareket edip daha güzel bir Pamukkale'yi ortaya çikaracagiz. Amaç hizmet etmek, dogrulari bulmak ve proje gelistirmekse bu tecrübelerden faydalanmak gerekir. Bu kapsamda Nisan'da bazi birliklere üyelik basvurumuz oldu. Bunlarda Saglikli Kentler Birligi üyelik basvurusu kisa süre önce olumlu sonuçlanmisti. Simdi de 3 birlige daha üye olduk. Diger birlikten de cevap bekliyoruz. Pamukkale Belediyesi, 19 tane tarihi kenti barindirmasiyla tarihi kentler birliginde yer almasi gerekirdi. Her tarihi kentin kendine özgü özellikleri var. Insallah hem birlikten fayda saglayacagiz hem de birlige deger katacagiz. Öte yandan diger bir önem verdigimiz konu jeotermaldir. Pamukkale gibi bir dünya kültür mirasi bizim sinirlarimiz içindedir. Sinirlarimiz içinde Pamukkale gibi farkli jeotermal kaynaklarimiz bulunuyor. Termal saglik alaninda biz neler yapabiliriz sorusunun cevabini jeotermal kaynakli belediyeler birliginde arayacak ve ortak akilla bunu uygulayacagiz. Birligin içine girersek önce Türkiye'nin ardindan da jeotermal kaynagi olan belediyeler hangi ülkede varsa, bunlarin olusturdugu birlige girecegiz. Buralarda beyin firtinasiyla ilçemize birseyler katmak istiyoruz. Diger birliklerimizle yapacagimiz çalismalarin sonucunda hem birlik üyeleri hem de biz olumlu katki görecegiz' dedi.