BAŞKAN GÜRLESİN DOKUZKAVAKLAR’DA SEMT POLİKLİNİĞİNİ ANLATTI

29-02-2016

BAŞKAN GÜRLESİN DOKUZKAVAKLAR’DA SEMT POLİKLİNİĞİNİ ANLATTI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, vatandaşlarla yüz yüze gelerek taleplerini dinlediği, var olan sıkıntılara yerinde çözüm aradığı Mahalle Buluşmalarının 17’ncisini Dokuzkavaklar Mahallesinde gerçekleştirdi. Dokuzkavaklar’da inşasını Pamukkale Belediyesinin yapacağı günde 2 bin kişiye hizmet verecek Semt Polikliniğinin görsel olarak maketini vatandaşlarla paylaşan ve özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Gürlesin, mahalleye birde kapalı pazar yeri yapacaklarının müjdesini verdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, daha güzel ve modern bir Pamukkale İlçesi için vatandaş odaklı, halkla iç içe hizmet anlayışıyla başlattığı Mahalle Buluşmalarına devam ediyor. Vatandaşların mahalle mahalle ayağına giderek istek ve taleplerini dinleyen Başkan Gürlesin’in 17’nci durağı Dokuzkavaklar Mahallesi oldu.Toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Adnan Kaya, Veli Demir, Abdullah Sevinçli, Türkay Gözlükaya, Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri, Dokuzkavaklar Mahalle Muhtarı Nihat Urhan ile yüzlerce mahalle sakini katıldı. Vatandaşların mahalle ile ilgili istek ve taleplerini dinleyen Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi dolarak yürüttükleri çalışmalar ve bölgede hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgiler verdi.

“SEMT POLİKLİNİĞİNİN YAPIMI BAŞLIYOR”

Dokuzkavaklar Mahallesinde günde 2 bin kişinin poliklinik hizmeti alacağı Semt Polikliniğinin özellikleri ile ilgili mahalle sakinleriyle bilgileri aktaran Başkan Gürlesin, polikliniğin maketini de görsel olarak vatandaşlarla paylaştı. Sağlık alanında Dokuzkavaklar’da bölgeye hitap edecek büyük bir yatırımın vücut bulacağını belirten Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak, 2016 yılında da 100 milyon lirayı bulan 16 vizyon projeyi hayata geçireceğiz. Onlardan birisi ise dev bir proje olan Dokuzkavaklar Semt Polikliniği. Arsasını Büyükşehir Belediyemizin verdiği bu yatırımın inşasını Pamukkale Belediyesi olarak biz yapacağız. Sağlık Bakanlığımızda iç donanımını gerçekleştirecek. Bölgemize hitap edecek olan bu yatırımın tamamlanması ile sağlık ihtiyacı noktasında önemli bir hizmet ilçemizde başlamış olacak. Günde 2 bin kişiye burada poliklinik hizmeti verilecek. Semt Polikliniği 7 katlı olarak planlandı. Toplam kapalı alanı 9 bin 775 metrekaredir. Binada; 20 poliklinik odası planlanmıştır. ‘Dahiliye, genel cerrahi, çocuk, kadın doğum, kulak burun boğaz, Gastroenteroloji, göğüs hastalıkları, Nöroloji, beyin cerrahisi, Üroloji, Ortopedi, Enfeksiyon hastalıkları, Kalp damar cerrahisi, Kardiyoloji, Psikiyatri, cildiye, Fizik tedavi, Nefroloji’ poliklinikleri hizmet verecektir. Kadın doğum poliklinikleri ve üroloji poliklinikleri mahremiyeti ön planda tutacak şekilde dizayn edilmiş ve buna göre yer planlaması yapılmıştır. Çocuk poliklinikleri alanında çocuk oyun alanları planlanmıştır. Ayrıca diğer polikliniklere özgü gerekli müdahale odaları tasarlanmıştır. Son teknolojiye uygun modern mimari yapıyla yapılacak olan binamızda sedye asansörleri ve yürüyen merdivenler olacaktır” dedi.

“DİYALİZ ÜNİTESİ OLACAK”

Yataklı servis haricinde her türlü hizmetin verileceğini belirten Başkan Gürlesin, “Aslında bu yatırım mini bir hastane. Günde 2 bin kişi hizmet alacak. Ancak poliklinik olarak söylememizin sebebi burada yatak olmaması. Dışında belirttiğimiz gibi her şey olacak. 20 farklı poliklinik hizmetinin yanı sıra tam donanımlı Patoloji laboratuvarı, 400 metrekarelik Fizik Tedavi ünitesi ve aynı zamanda Denizli Devlet Hastanesinde dahi olmayan fizik tedavi havuzu, 650 metrekarelik 30 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, içinde kemik dansimetri, ultrason, röntgen, BT, MR bulunan kapsamlı görüntüleme hizmetleri, Sterilizasyon ünitesi ve laboratuvarları bulunacak. Bina içinde ise, 112 Acil Müdahale Birimi yer alacak. Burada acil olarak ilk müdahaleler yapılabilecek. Hem insanlarımızın sağlığa ulaşımında büyük bir kolaylık olacak, hem de trafiğe çok olumlu yansıyacak. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Gürlesin, ayrıca Dokuzkavaklar Mahallesine birde kapalı pazar yeri yatırımı gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.