PAMUKKALE BELEDİYESİ ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞTEN ÜRETECEK

17-02-2016

PAMUKKALE BELEDİYESİ ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞTEN ÜRETECEK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kuracakları yenilenebilir enerji sistemleriyle belediyenin kendi ihtiyacı olan elektriğini üretmek için çalışma başlattı. Başkan Gürlesin, güneş enerji sistemiyle kendi elektriklerini üreteceklerini, hem enerji maliyetleri açısından büyük tasarruf sağlayacaklarını, hem de çevreyi korumaya katkı sağlayacaklarını söyledi.

331 bin nüfuslu Denizli’nin en büyük ilçesi konumunda yer alan Pamukkale İlçesi’nde kuruluş çalışmalarını kısa zamanda tamamlayan Belediye Başkanı Gürlesin, üst yapıdan park ve yeşil alanlara, sosyal belediyecilik çalışmalarından dev yatırımlara birçok çalışmayı hayata geçirdi. İlçede 68 mahallenin tamamına belirlenen programlar çerçevesinde ve ihtiyaçlar noktasında yatırım atağı sürüyor. Başkan Gürlesin, bu çalışmaların yanı sıra örnek olacak yenilenebilir enerji projesini hayata geçiriyor. Belediyenin YSE kavşağında bulunan ana binası yerleşkesinde kurulacak güneş enerjisi sistemiyle Başkan Gürlesin, belediyenin ihtiyaç duyduğu elektriği yenilenebilir enerji kaynağıyla karşılayacak.

2016 PROJELERİMİZ ARASINDA

Pamukkale Belediyesi’nin kendi elektriğini kendisi üretecek sistemi kuracaklarını belirten Başkan Gürlesin, “İki yılını tamamlamak üzere olan bir Belediye olarak ortaya koyduğumuz hizmetlerin, yatırımların, sosyal belediyecilikte de ortaya koyduğumuz projelerin örnek olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız bizlere 30 Mart yerel seçimlerinde bir emanet verdi. Bu emanetin hakkını en iyi şekilde vermek içinse zaman mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. 2016 yılında da bilinir belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra 100 milyon lirayı bulan 16 vizyon projeyi hayata geçireceğiz. Katlı otoparklardan Dokuzkavaklar Semt Hastanesine, üst geçit projelerinden Bağbaşı Kültür Merkezi’ne inşallah bu yıl içinde başlayacağız. Sosyal-kültürel projelerimiz yanı sıra birde enerji projemiz var ki örnek olacağını düşünüyorum. Yenilenebilir enerji sistemlerinden birisi olana güneş enerji sistemiyle belediyemizin kendi ihtiyacı olan elektriğini kendimiz üreteceğiz. Güneşten enerji üretimiyle hem ekonomik tasarruf sağlayacağız, hem de çevreye korumaya yönelik önemli bir katkı sunacağız. İhtiyaç fazlası enerjiyi de şehir elektriğine vereceğimiz için, gelirde sağlayabileceğiz. Kurulum maliyetlerini ise sistem 4-5 yıl gibi bir zamanda amorti edecek. 2016 yılında inşallah bu projemizde hayata geçecek” dedi.