ALS HASTASININ HAYALİNİ BAŞKAN GÜRLESİN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

16-02-2016

ALS HASTASININ HAYALİNİ BAŞKAN GÜRLESİN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Evinde yaşam destek ünitesi ve yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdüren ALS hastası 43 yaşındaki Sedat Çelimli’nin en büyük arzusunu Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin gerçekleştirdi. Başkan Gürlesin, koyu bir Beşiktaşlı olan Sedat Çelimli’ye Teknik Direktör Şenol Güneş dahil tüm oyuncuların imzasının yer aldığı Beşiktaş forması ile ünlü oyuncu İsmail Köybaşı’nın bir maçta giydiği formayı hediye ederek, o mutlu anlarına ortak oldu.

Denizli’nin Tavas İlçesi Altınova Mahallesinde esnaf olan evli ve 2 çocuk babası Sedat Çelimli’ye 1,5 yıl önce bir sinir sistemi hastalığı olan ALS teşhisi konduktan sonra tedavi amacıyla Pamukkale İlçesi İncilipınar Mahallesine yerleşti. Hastalığın ilerlemesiyle tüm vücut hareketlerini yitiren Çelimli, evinde yatağa ve yaşam destek ünitesine bağımlı halde yaşamaya başladı. Günlük ihtiyaçları nedeniyle sürekli bir bakıma ihtiyaç duyan Çelimli’ye eşi Cennet Çelimli baktığı için çalışan olmaması nedeniyle ekonomik anlamda da aile büyük bir sıkıntıya düştü. Geçtiğimiz yılın ortasında ailenin durumu hakkında bilgi sahibi olan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sedat Çelimli ve ailesini ziyaret ederek, her türlü desteği seferber etti. Ailenin elinden tutan Başkan Gürlesin’den, aileye yaptığı bir ziyarette koyu bir Beşiktaşlı olan Sedat Çelimli, bir istekte bulunarak ondan çok sevdiği takımın formasını istedi. Bu isteği geri çevirmeyen Başkan Gürlesin, ALS hastası Çelimli’nin evine bu kez çok istediği formalarla gitti.

EN MUTLU GÜNÜ OLDU

Başkan Gürlesin’e, formaların getirilmesinde emek veren Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan, Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Mahmut Çatlık’ta eşlik etti. Rahatsızlığı nedeniyle konuşma zorluğu da çeken Sedat Çelimli ile yakından ilgilenen Başkan Gürlesin, bir süre sohbet etti. Çok istediği Beşiktaş formasını getirdiğini müjdeleyen Başkan Gürlesin, koyu bir Beşiktaşlı olan Sedat Çelimli’ye Teknik Direktör Şenol Güneş’in ‘Sedat kardeşime sevgilerle’ diyerek imzaladığı ve tüm oyuncuların imzasının yer aldığı Beşiktaş forması ile ünlü oyuncu İsmail Köybaşı’nın bir maçta giydiği formayı hediye etti. Sevincini sözlerle olmasa da yüzündeki gülümsemeyle ve neşeyle anlatan Çelimli’nin o mutlu anlarına Başkan Gürlesin’de ortak oldu. Başkan Gürlesin, aileye desteğin geçtiğimiz aylarda olduğu gibi aralıksız devam edeceğini söyledi.