MERYEM TAN GELECEKTEN UMUTLU 05.02.2016

Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Tak─▒m─▒n─▒n oyuncusu Meryem Tan, milli tak─▒m kamp─▒ndan umutlu döndü. Genç sporcu gelecekte milli tak─▒m formas─▒n─▒ giyerek hem Pamukkale Belediyesi’ni hem de Denizli’yi temsil etmek istedi─čini ifade etti. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “K─▒sa süre önce kurulan tak─▒m─▒m─▒zdan milli tak─▒ma sporcu göndermenin gururunu ya┼č─▒yoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin 2015 y─▒l─▒n─▒n A─čustos ay─▒nda kurdu─ču “Pamukkale Belediye Spor Kulübü”nde forma giyen 17 ya┼č─▒ndaki Meryem Tan, milli tak─▒m kamp─▒ndan umutlu döndü. Bu sezon ba┼č─▒nda kurulan ve 2015-2016 sezonunda Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel A Ligi’nde mücadele etmeye ba┼člayan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol tak─▒m─▒, k─▒sa sürede milli tak─▒ma sporcu gönderdi. Bayan ve erkeklerin ayn─▒ tak─▒mlarda mücadele edebildi─či tekerlekli sandalye basketbol tak─▒m─▒nda yer alan ─░MKB K─▒z Teknik ve Meslek Lisesi 3. S─▒n─▒f ö─črencisi 17 ya┼č─▒ndaki Meryem Tan, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun 2016 y─▒l─▒ faaliyet program─▒nda yer alan U25 Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Tak─▒m─▒ kamp─▒na kat─▒lm─▒┼čt─▒. Yalova’da yap─▒lan kampa yer alan genç sporcu Meryem Tan, Temmuz ay─▒nda yap─▒lacak Avrupa ┼×ampiyonas─▒’nda mücadele edecek olan ay-y─▒ld─▒zl─▒ tak─▒ma seçilebilmek için çal─▒┼čt─▒.

GELECEKTEN UMUTLUYUM

Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Tak─▒m─▒’nda spora ba┼člad─▒─č─▒n─▒ ifade eden Meryem Tan, milli tak─▒m izlenimlerinden dolay─▒ mutlu. Yalova’daki kamp─▒n kendisi için çok önemli oldu─čunu belirten genç sporcu, “Kamptaki arkada┼čl─▒k ortam─▒ çok iyi idi. Antrenmanlar a─č─▒r geçti ancak ben çok mutlu oldum. Çünkü hem Pamukkale Belediyesi’ni hem de Denizli’yi bu tak─▒mda temsil etmek çok önemli. Bu kamp benim spor ya┼čant─▒mdaki geli┼čimde çok önemli. Burada bir çok konuda bilgi sahibi oldum. ─░lk amac─▒m Mart ay─▒nda yap─▒lacak olan kampa da kat─▒lmak. Ancak daha da büyük hedefim milli tak─▒m formas─▒yla Avrupa ┼×ampiyonas─▒’nda boy göstermek. Bunu ba┼čararak hem kulübüm Pamukkale Belediyespor’u hem de Denizli’yi gururland─▒rmak istiyorum. Bunun için çok çal─▒┼čmam gerekti─čini biliyorum” dedi.

GURUR DUYDUK

Pamukkale Belediyesi ve Pamukkale Belediye Spor Kulübü Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin ise belediye olarak spora büyük önem verdiklerini ifade etti. “Biz herkesin spor yapmas─▒ için çe┼čitli çal─▒┼čmalar yap─▒yoruz” diyen Gürlesin,  “Ancak engellileri daha da önemsiyoruz. Bu nedenle kurdu─čumuz kulübümüzün ilk bran┼č─▒n─▒ tekerlekli sandalye basketbol tak─▒m─▒ olarak belirledik. K─▒sa sürede yap─▒lan çal─▒┼čmalarla tak─▒m─▒m─▒z lige kat─▒ld─▒. Tak─▒m─▒m─▒zda bulunan sporcular─▒m─▒zdan biri olan Meryem Tan karde┼čimiz milli tak─▒ma davet edildi. Bu durumdan dolay─▒ gururluyuz. Bu sporcumuzun di─čer arkada┼člar─▒na örnek olaca─č─▒na inan─▒yorum. Gelecekte Pamukkale Belediyespor yeti┼čtirdi─či sporcularla dikkat çekecektir. Biz belediye olarak sporun ve sporcunun yan─▒nda olmaya devam edece─čiz” diye konu┼čtu.