Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Ardından

12-08-2014

Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Ardından

Pamukkale Belediye Meclisi, Agustos ayi oturumlarina devam etti. Oturumun dilek ve temenniler bölümünde Pamukkale Belediye Baskani Gürlesin ile siyasi partilerin grup baskanlari, Cumhurbaskanligi seçimleri sonuçlari hakkinda görüslerini aktardi.
Baskan Gürlesin, seçimlerin halk nezdinde ilk defa cumhur tarafindan seçilmesinin çok anlamli olduguna isaret ederek söyle dedi:
‘Seçimlerin herkesin için, ülkemiz için insanlik için hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Bana göre seçim tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi günlerinden biriydi. Bu güzellik sadece bu seçime mahsus olmayacak. Yeni bir sistem kuruluyor. Bugüne kadarki TBMM’nin seçtigi Cumhurbaskanlarimiz da bizim büyügümüzdür. Onlara söyleyecek hiçbir sözümüz olamaz. Ama bu seçimde bizzat halk Cumhurunu seçti. Seçmen sayisi simdi ve gelecekte ne olacaksa o kadar aklin sandiktan çikmasi Türkiye’deki demokrasini tartisilmayacagi anlamina gelmektedir. Kimsenin bunu bahane etmemesi yolunda Türkiye’nin gelismis ülkeler safinda daha da gönül rahatligiyla olmasi açisindan önemlidir.
Türkiye tarihi günlerinden birini yasadi. Bundan Dolayi yeni sürecin ülkemizin açisindan güzelliklere vesile olmasini temenni ediyorum. Insallah yarinimizin bugünden daha iyi olmasini temenni ediyoruz. Ben burada bütün adaylara ve halkimiza tesekkür etmemiz gerektigini düsünüyorum. Güzel bir seçim dönemi geçti. Olagan üstü bir gerginlik olmadi. Oy veren bütün halkimiza da tesekkür edilmesi gerektigini düsünüyorum. Halkimiza demokrasinin kuralini yerine getirdikleri için tesekkür edilmelidir. Hangi adaya verirse versin takdir etmek gerekir. Burada kazanan su oldu kaybeden bu oldu gibi söylemlere girmek yanlistir. Insallah daha da güzel Türkiye’nin yolu açilmistir diye ümit ediyoruz. Tekrar seçimimiz herkese, Denizli’mize, ülkemize ve tüm insanliga hayirli olsun.’
Daha sonra AK Parti, CHP ve MHP Grup Baskanlari da seçimlerin hayirli olmasi temennisinde bulundular.