PAMUKKALE’DE 60 BİN ÖĞRENCİ SPOR YAPACAK

20-01-2016

PAMUKKALE’DE 60 BİN ÖĞRENCİ SPOR YAPACAK

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir projeyi hayata geçirerek ilçede tüm öğrencileri sporla buluşturuyor. Proje kapsamında 60 bin öğrenci en az bir spor dalına yönlendirilerek, bu spor dalında gelişmeleri sağlanacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eğitim ve sporun önemine dikkat çekerek, belediye olarak eğitime ve spora yönelik desteklerinin süreceğini söyledi.

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilecek ilçe sınırlarındaki tüm okullarda yer alan öğrencilerin en az bir spor dalına yönlendirileceği proje öncesi, Halk Eğitim Merkezi’nde rehberlik ve beden eğitimi öğretmenlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, söz konusu projeyle ilgili bilgiler aktardı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda tüm çocukların spora yönlendirilmesi ve dezavantajlı çocukların sıkıntılarının giderilmesi ele alındı.

“ÖRNEK BİR PROJE OLACAK”

Pamukkale ilçe sınırları içinde başlatılacak projenin bir örnek olduğunu belirten Pamukale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine destek olmak için eğitime ve sportif etkinliklere destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Eğitime bakış açımız çok farklı. İlçemizde eğitimin kalitesi artması, başarı çıtasının yükselmesi için eğitime çok önemli destek veriyoruz. Konferans salonları, spor salonları yapıyoruz. Bunların hem kullanılması hem de tüm öğrencilere ulaşarak, dağarcıklarındaki hünerlerini de sergilemelerini istiyoruz. Bir de bunu yaparken dezavantajlı gruplarında spor yaparak kazanılmalarını istiyoruz. İlçemizde 60 bin dolayında öğrenci ve 4 bin dolayında öğretmen var. Bizler bütün birimlerin ortak çalışmasıyla öğrencilerimizi sproa yönlendirerek bir kez daha örnek olacağız. Başlangıçta hiç hayal edilmeyen sonuçlara ulaşılacak. Bu proje diğer alanları da tetikleyerek belki de büyük başarılar ortaya çıkacak. Her yıl Haziran başı ve Mayıs sonu gibi düzenlenecek şölenlede başarıyı ödüllendirmek istiyoruz. Her dalda başarılı olan çocuklarımızı ödüllendirip başarıyı teşvik edeceğiz. Bizim ise eğitime verdiğimiz destek ortadadır. İlçemizdeki okulların yüzde 90’nına çeşitli yardımlarımız oldu olmaya da devam edecek. Eğitime verdiğimiz desteği artırarak sürdüreceğiz. Ben şimdiden projenin hayırlı olmasını diliyorum. Siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde yeni cevherlerimiz ortaya çıkacaktır” dedi.

“3 PROJEMİZ VAR”

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru da, spor alanında ilçede 3 farklı proje yürütüldüğünü belirterek, “Pamukkale ilçesi olarak spor alanında 3 proje yürütüyoruz. 1. Basketbola Küçük Dev Adımlar’dır. Parçalanmış aile yapısından çıkan çocuklarımıza basketbol öğretiyoruz. 2. Proje ise ‘Bugünün Kızları Yarının Anneleri’ adlı projedir. Liselerdeki dezavantajlı kız çocuklarımızla başlıyoruz. 120 kız öğrencimizi seçtiği branşta spor yaptırarak projeye başlıyoruz. Bugün ise projeyle 60 bin öğrencimizi sporun bir branşıyla buluşturacağız. Bunun hep beraber başaracağız. Okullardaki müdür ve öğretmenlerimiz okullarından sorumlu olacak. Spor yapanlar ve yapmayanlar belirlenip yapmayanların sebepleri araştırılıp bu yöne kanalize edilecek. Saha mı yok, ayakkabı yok, aile ilgisizliği mi belirlenecek çözümüne hep birlikte çalışacağız. Spor yapmanın önündeki engelleri de yine birlikte kaldıracağız. Burada, okullar, belediyemiz, üniversitemiz de yer alacak. Spor fiziksel gelişim için çok önemlidir. Özgüven kazanılması, kendini ifade edebilmesi, rahatlama ve enerjisini pozitif şekilde harcama gibi faydaları var. Öğrencilerimizi spor yaptırıp rehberlik hizmeti vererek onları topluma kazandırmalıyız. Dezavantajlı olan çocuklara da rehber öğretmenler aracılığıyla sorunun çözümüne gidelim. Psikolojik destek verelim, evlerini ziyaret edelim, evin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve o evde sıkıntı kaynağı ne varsa yine bütün gücümüzü buluşturarak faydalı olalım. Bu toplantı bunun için düzenlemiştir. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra toplantıda öğretmenler projeyle ilgili görüş ve fikirlerini aktardı.