1 Haftada Camii Yapılıp Hizmete Sunuldu

21-07-2014

1 Haftada Camii Yapılıp Hizmete Sunuldu

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, TOKI konutlari sakinlerinin cami talebini büyük bir hizla yerine getirdi. Geçici olarak yapilan cami, 1 hafta gibi kisa sürede tamamlanip vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Aktepe Mahallesi TOKI Eskihisar konutlari sakinleri, teravih namazlarini kilabilecekleri yakinlarda bir cami bulunmadigini bildirerek çok acil olarak sorunun çözülmesi için Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin’den yardim istedi. Baskan Gürlesin de, sorunun çözümü için ilgili daire müdürlerine talimat verip neler yapilabilecegini ivedilikle belirlemeleri ve bir an önce geçici bir caminin yapilmasini istedi. Bunun üzerine ekipler, gece de dahil olmak üzere yogun bir tempoyla çalisarak hem kadinlarin hem de erkeklerin ibadetlerini yapabilecekleri ve bölgenin ihtiyacini karsilayabilecek nitelikte bir cami yapti. Her gün teravih namazinda dolup tasan camii, önceki gün Pamukkale Belediye Baskani Gürlesin ve beraberindekileri misafir etti. Baskan Gürlesin ve beraberindekiler, teravih namazini vatandaslarla birlikte 1 hafta gibi kisa sürede bitirilen camide namazini kildi.

Pamukkale Belediyesi’nin, her gün 5 farkli camide dagittigi limonata ve iftar paketi uygulamasi söz konusu geçici camide de devam etti. Vatandaslar cami çikisi bir taraftan limonatalarini yudumlarken bir taraftan da Baskan Gürlesin’e cami için tesekkürlerini ifade etti. Öte yandan ibadetin yogun olarak yasanmasinin yaninda çocuklar içinde çesitli etkinlikler hazirlandi. Çocuklar, gönüllerince oynayip pamuk seker ve Osmanli macunundan aldi. TOKI konutlarinda oturan çocuklar, Pamukkale Belediyesi’nin hazirladigi senliklerle uzun süre unutamayacaklari güzellikte bir gün geçirdi.

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, Ramazan’dan hemen önce TOKI sakinlerinden cami yapimiyla ilgili istek geldigini animsatarak, ‘Pamukkale Belediyesi olarak vatandaslardan gelen tüm talepleri degerlendiriyoruz. Öncelik sirasina göre çözüm için çalisma baslatiyoruz. Buradaki sorunun ivedilikle çözülmesi gerekiyordu. Yukarida küçük bir cami vardi ve ihtiyaçlari karsilamiyordu. Biz de 1 haftada geçici bir cami yapip mahalle halkinin kullanimina sunduk. Böylece vatandaslarimizin magduriyeti önlenmis oldu’ dedi.