PAMUKKALE SOSYAL HİZMET KOORDİNASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

03-12-2015

PAMUKKALE SOSYAL HİZMET KOORDİNASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ile ortak bir projeye imza atarak ilçe genelinde korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç çocuk, kadın, özürlü, yaşlı ve diğer dezavantajlı birey ve gruplara hizmet verecek Pamukkale Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi imzalanan protokolle hizmete girdi. İhtiyaç sahiplerine destek sağlayacak ve bu konuda ilçede kurumlar arası koordinasyonu sağlayacak Merkezde, 2 psikolog, 1 aile danışmanı, 1 psikolojik danışman, 1 sosyolog hizmet verecek.

Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda gerçekleşen haftalık kurul toplantısı sonrası Pamukkale Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin protokole imza atmasıyla çalışmalarına başladı.   İmzalanan protokolle Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek binasında 3’ncü katta hizmete başlayan Merkez, ilçe genelinde korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç çocuk, kadın, özürlü, yaşlı ve diğer dezavantajlı birey ve grupların tespiti, bunların korunması, bakımı, yerleştirilmesi ve rehabilitasyonlarının sağlanması, bu birey ve grupların eğitim, danışmanlık hizmetleri, sosyo-ekonomik yardımlar ve diğer yönlerden desteklenmesi çalışmalarını yürütecek. Merkezde, 2 psikolog, 1 aile danışmanı, 1 psikolojik danışman, 1 sosyolog hizmet verecek.

KURUMLARARASI KOORDİNASYONUDA SAĞLAYACAK

Merkez çalışmalarını yürütürken, Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Pamukkale Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı İlçe Müdürlüğü, Pamukkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı kurumları arası koordinasyonu da sağlayarak, etkin bir destek vermiş olacak.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yardıma muhtaç veya ihtiyaç sahibi birey ve ailelere her anlamda destek sağlayacak merkezin hayırlı olmasını dileyerek, “Pamukkale Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlçemizde ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç birey ve ailelere daha etkin bir şekilde yardımcı olmak amacıyla kurduğumuz bu merkezin hayırlı olmasını diliyorum. Bu ihtiyacın karşılanması için yerel yönetimlere düşen sorumluluğun farkındayız. Pamukkale İlçesi Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezinin alt yapısının hazırlanmasında ve hizmetin yürütülmesinde Pamukkale Belediyesi olarak her türlü maddi ve manevi imkanlarını seferber ettiğimizi belirtmek isterim” dedi.

“MERKEZ YARDIMA İHTİYAÇ DUYANLARIN ELİNDEN TUTACAK”

Pamukkale İlçesi Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezinin ilçede önemli bir görev yapacağını aktaran Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ise, “Merkezimiz sosyal destek alanlarında Pamukkale İlçesinde faaliyet gösteren çeşitli kurum, kuruluş ve STK’ları koordine ederek daha etkin, uyumlu ve bütüncül bir sosyal hizmet müdahalesi yapabilmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi bireyler,  aileler, dezavantajlı gruplara hem kendi içindeki imkanlar hem de diğer kurum ve kuruluşların koordinasyonuyla etkin bir destek hizmeti sunacak. İlçemizde vatandaşlarımızın elinden tutacak olan bu merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.