BAŞKAN GÜRLESİN’DEN TÜM İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE HEDİYE

27-11-2015

BAŞKAN GÜRLESİN’DEN TÜM İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE HEDİYE

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında olduğu gibi yeni dönemde de sağlıklı yaşam bilinci ve farkındalığını çocuklarda oluşturmak için ilçede tüm ilkokullarda 21 bin 500 öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtımını başlattı. 2 okulda düzenlenen etkinliklerle diş fırçası ve macununu dağıtımını kendisi yapan Başkan Gürlesin, sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaparak, çocukların günde iki kez dişlerini fırçalamalarını istedi.

Pamukkale Belediyesi geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında ilçede bulunan ilkokul öğrencilerine, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek için diş macunu ve diş fırçası dağıtımını gerçekleştirmişti. 2015-2016 eğitim öğretim yılında da Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Pamukkale İlçesi’nde bulunan 46 ilkokulda eğitim-öğretim gören 21 bin 500 öğrenciye ulaştırılacak diş macunu ile diş fırçası dağıtımını başlattı.Etkinlik kapsamında Başkan Gürlesin ilk olarak Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu’na ardından ise Adil Demireren-Mustafa Musoğlu İlkokulu’na gitti. Başkan Gürlesin’e Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Veli Demir, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Cumhur Çelik eşlik etti. İki okulda gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilere Başkan Gürlesin başta olmak üzere protokol üyeleri diş macunu ve diş fırçalarını dağıttı. Öğrencilerin ise Başkan Gürlesin’e yoğun ilgisi görülmeye değerdi.

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Cumhur Çelik iki okulda da kısa bir sunumla öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini, nasıl diş fırçalanacağını ve ağız sağlığı için yapılması gerekenleri yaptığı sunumla anlattı.

BAŞKAN GÜRLESİN’DEN ÇOK GÜZEL BİR PROJE

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’da, çocuklara sağlıklı yaşam bilincini aşılayacak böylesi bir projeyi hayata geçirdiği için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür etti. Çocuklara sağlıklı yaşamın hem bireyi daha mutlu ve huzurlu yapacağı gibi toplumu da daha güçlü kılacağını aktaran Beyru,  ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencilere dişlerini fırçalamalarını öğütledi.

“HERŞEY SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN”

Ağız ve diş sağlığı bilincini çocuklarda oluşturmak için hayata geçirdikleri projenin önemine vurgu yapan Başkan Hüseyin Gürlesin, “Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını icra ediyoruz. Ağız sağlığı da insan yaşamı için önemli unsurlardan birisi. Ağız sağlığını korumak, bu bilinçle hareket etmek çok önemli. Bu nedenle geçtiğimiz yıl da yaptığımız gibi bu yılda ilçemizde eğitim gören tüm ilkokul öğrencilerine diş macunu ve diş fırçası dağıtmaya devam ediyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak geleceğimiz olan çocuklarımızdan başlamak üzere sağlıklı yaşama bilinci ve farkındalığı aşılamak için bu projemizi önemsiyoruz. 46 ilkokulumuzda eğitim öğretim gören 21 bin 500 öğrencimize ise hafta içinde diş macunu ile diş fırçası dağıtacağız. Burada ilk olarak çocuklarımızda sağlıklı yaşamanın bilincini oluşturmaya katkı koyacağız. Ayrıca çok önemli bir konu olan ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşmasında, küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığının kazanılmasına bu etkinliğimizle büyük bir katkı sunacağız. Bugün bu çalışmamızı 2 okulumuza giderek başlattık. Çocuklara sağlıklı yaşamın hem önemini aşılamaya çalıştık hem de diş macunu ve fırçalarını çocuklarımıza dağıttık. Pamukkale Belediyesi olarak sağlık alanında da birçok projemiz hayata geçecek” dedi.