PAMUKKALE’Yİ HAYAL ETTİLER ÖDÜLÜ ALDILAR

26-11-2015

PAMUKKALE’Yİ HAYAL ETTİLER ÖDÜLÜ ALDILAR

Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde hayata geçen proje ile ilçede 128 okulun başarılı öğrencilerini beyaz cennet Pamukkale ile buluşturan Pamukkale Belediyesi, proje sonrası ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlediği “Dünyada Varmı Eşin Pamukkale” isimli şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini törenle verdi. Yarışmada başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eğitim noktasında sosyal, kültürel ve okulların ihtiyaçları anlamında her türlü çalışmayı ilçede yürüttüklerini söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in hayata geçirdiği proje kapsamında geçtiğimiz 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilçede 128 okulun başarılı öğrencileri beyaz cennet Pamukkale ile buluşturuldu. Her okulda başarılı olan öğrenciler, bir ebeveyni ve 5 öğretmeniyle 45 kişilik gruplar halinde Pamukkale’yi ardından Karahayıt’ı gezdi. Görsel güzelliği ile kendisine hayran bırakan beyaz travertenleri ve antik havuzu gezen öğrenciler, Hierapolis Antik Kentini de tanıma fırsatı yakaladı. Program kapsamında ilçedeki ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere 128 okuldan 3 bin 780 öğrenci 1620 veli ve öğretmen beyaz cennet Pamukkale ile buluşmuş oldu. Projenin devamı olarak ise Pamukkale Belediyesi, yine ilçede ilkokul, ortaokul ve liseler katılımıyla “Dünyada Varmı Eşin Pamukkale” isimli şiir, resim ve kompozisyon yarışmasını başlattı. Değerlendirme sonrası dereceye giren öğrencilere Saadet Erikoğlu İlkokulu konferans salonunda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

“BAŞKAN GÜRLESİN EĞİTİM AŞIĞI”

Törene Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Saadet Erikoğlu İlkokulu Müdürü Mehmet Çimen, yarışmada dereceye giren öğrenciler, aileleri ve okulun öğrencileri katıldı. Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, ilçede okullar başta olmak üzere eğitime her alanda sağladığı dev desteklerden dolayı Başkan Gürlesin’e teşekkür etti. Okullarında da halı saha yapıldığını, çevre düzenlemesi dahil bir çok çalışmanın Pamukkale Belediyesi’nce yürütüldüğünü hatırlatan Erdoğan, okulların fiziki yapıların iyileştirilmesi, eğitimin kalitesinin artırılması, sosyal kültürel projeler olmak üzere birçok projeyi Pamukkale Belediyesi’nin gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Başkan Gürlesin’in eğitim için büyük bir şans olduğunu vurguladı. O projelerden bir tanesinin de başarılı öğrencilerin aileleriyle birlikte Pamukkale ile buluşturulması olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu önemli ve güzel uygulamanın son olarak yarışmayla taçlandırıldığını söyledi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eden Erdoğan, derece elde eden öğrencilere ise başarı diledi.

“EĞİTİMLE İLGİLİ PROJELERİMİZ HAYATA GEÇMEYE DEVAM EDECEK”

Başarılı öğrencilerin Pamukkale ile buluşturulduğu projenin ardından “Dünyada Varmı Eşin Pamukkale” isimli şiir, resim ve kompozisyon yarışmasını hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Gürlesin ise, “Tüm okullarımızda başarılı olan öğrencilerimizi beyaz cennet Pamukkale ile buluşturduk. Her okulumuzda başarılı olan öğrencilerimizi, bir ebeveyni ve 5 öğretmenimizle 45 kişilik bir grup olarak Pamukkale’yi ardından Karahayıt’ı gezdirdik. Ailesiyle çocuğumuzun özel bir gün yaşamasını istedik. Burada amacımız başarılı çocuğumuz ödüllendirmek ve o güzellikle Pamukkale ile buluşturmak, diğer çocuklarımıza da başarıyı teşvik etmekti. Ardından ise hayata geçirdiğimiz Dünyada Varmı Eşin Pamukkale isimli şiir, resim ve kompozisyon yarışmasını düzenledik. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Biz eğitimi önemsiyoruz. İlçede eğitimin kalitesinin yükselmesi ve fiziki koşullarının iyileştirilmesi içinbirçok projemizi hayata geçirdik.  Sadece alt yapı, üst yapı ve park gibi bilinir işlerimizin yanında bir eğitim neferi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugüne kadarda ortaya koyduğumuz projeler ve yatırımlar farklılığımızın da bir göstergesi. Yarışmada derece elde eden öğrencilerimize bir kez daha başarılar diliyorum” dedi.

DERECE ELDE EDEN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Dünyada Varmı Eşin Pamukkale” isimli şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece elde eden öğrencilere başta Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin olmak üzere protokol üyeleri fotoğraf makinesi, cep telefonu, I PAD, oyun konsolu ve kitap setinden oluşan ödüllerini verdi. Yarışma kapsamında ilkokullar resim yarışmasında 1.liği Ayşegül Özmen, 2.liği Ahmet Bayram Ceylan, 3.lüğü Sude Acar elde etti. Ortaokullar arası resim yarışmasında ise 1.nci Büşra Topçu, 2.nci Buse Kuru, 3.ncü ise Müşerref Kar oldu. Yine ortaokullar arası şiir yarışmasında 1.liği Ayşe Nur Aracı, 2.liği Balan Kayra Dolgun, 3.lüğü Sevgi Oğuz elde etti. Liseler arası kompozisyon yarışmasında ise 1. Beyza As olurken, 2. Neşe kurban oldu.