PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN SOSYAL ATAK

19-10-2015

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN SOSYAL ATAK

Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale Belediyesi tarafından Pamukkale Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi kuruldu. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in de katıldığı toplantıyla İlçe müdürlüklerinin de yer aldığı çalışmanın tanıtımı  Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapıldı.  Sosyal değişimin yaşandığı yoğun yaşandığı Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale’de sosyal sorunlarla boğuşan vatandaşlar destek vermek için kurulan Pamukkale Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi, Pamukkale Belediyesi Ek Hizmet Binası’nın 3. katında hizmet verecek.

KAZAN’DA UYGULANMIŞTI

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Kazan’da görev yaparken uygulamaya geçirdiği projenin fikir babalığını yaptı. “Biz bunu yıllar önce Kazan’da başarıyla gerçekleştirdik” diyen Beyru,  “Pamukkale ilçesi çok büyük bir nüfusa sahip. Bu ilçede sosyal yardım alan vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları daha da azaltmak için bu koordinasyon merkezini kurduk. Bu merkez ile yaşanan sıkıntıların daha da azaltılacağına olan inancım tam” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Kaymakam Veysel Beyru’nun önderliğinde hazırlanan projeye her türlü desteği verdiklerini ifade ederek,  “Koordinasyon merkezi belediyemizin Atatürk Caddesi’ndeki ek binamızın 3. Katında hizmet verecek. Ülkemizde bireyler ve aileler, karşılaştıkları birçok sorunla baş ederken önemli derecede rehberlik ve danışma hizmetine ihtiyaç duyuluyor. Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi’ndemerkez koordinatörü sosyal hizmet uzmanı, psikolog, sosyolog, psikolojik danışman ve aile danışmanıyla hizmet verilecek. Bu kapsamda birey ve ailelerin, koordinasyon ağımızda yer alan bütün paydaşların desteği, aktif katılımları ve yüksek işbirliği sayesinde yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlayarak sosyal işlevselliklerini arttırmayı  amaçlıyoruz. Sorunlu olan her bireye ulaşarak sorununu çözmede gereken çalışmaları yaparak onu topluma kazandırmak bizim için önemli” diye konuştu.