Pamukkale Belediyesi Çinli heyeti ağırladı

02-10-2015

Pamukkale Belediyesi Çinli heyeti ağırladı

Dünyaca ünlü Pamukkale ve Karahayıt’ı sınırları içinde bulunduran Pamukkale Belediyesi, Dünya’ya tanıtılmaya devam ediyor. Bu çerçevede Denizli’ye gelen Çin heyeti ile yakından ilgilenen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, heyeti makamında konuk etti. Heyette Çin’in Fujian eyaletinin Quanzhou Belediyesi 1. Başkan yardımcısı Lin Boqian, aynı belediyenin Ulaşım Daire Başkanı Lui Zhiping, Ticaret Daire Başkanı Nian Xueqing, Nanan Belediye Başkan Yardımcısı Cai Loungqun, Anxi Belediye Başkan Yardımcısı Lin Rongchao, Quanzhou Yabancı ve Yurtdışı Çince İşleri Ofisi’nden Huang Decong yer aldı. Heyetle ilk olarak Pamukkale Belediye Başkanı ve yardımcıları Selim Arkan, Türkay Gözlükaya, Adnan Kaya ve Abdullah Sevinçli Karahayıt’ta bir araya geldi. Konuklar onuruna düzenlenen yemekte iki heyet arasında görüşmeler yapıldı.

MAKAMINDA AĞIRLADI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli’de konuk ettiği ve Pamukkale,  Karahayıt ve Hierapolis’te ağırladığı Çin heyetini makamında da kabul etti. Burada yapılan görüşme samimi bir ortamda geçti. Quanzhou ile Denizli’nin benzerliklerinin olduğunu söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Çinli heyeti Pamukkale’de ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu tür ziyaretlerle iki ülke arasında olduğu gibi iki şehir arasında da diyaloglar kurulmuş oluyor. Quanzhou’nun Denizli ile mermer konusunda ticaret yapması çok önemli. Ouanzhou Türkiye’den yaklaşık 300 milyon dolarlık mermer alımı yapıyor. Bu ticaretin daha da artmasını diliyoruz. Dünyaca ünlü Pamukkale ve Karahayıt’ta Çinli konuklarla bir arada olmaktan da mutluluk duyduk. Pamukkale her geçen gün Dünya’da tanınmaya devam ediyor” dedi.

ÇİN’E DAVET ETTİLER

Ziyarette konuşma yapan Quanzhou Belediyesi 1. Başkan yardımcısı Lin Boqian ise Pamukkale ve Karahayıt’a hayran kaldıklarını ifade ederek, “Quanzhou ile Denizli birbirine benzeyen ve ticaret açısından da önemli şehirler. Biz Denizli’den aldığımız mermeri Çin’de işleyerek satıyoruz. Denizli’ye gelmeden önce bilgi sahibi değildim. Ancak burada Pamukkale ve Karahayıt’ı görünce bu kente hayran kaldım. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e de bize gösterdiği yakınlık nedeniyle teşekkür ediyorum. Bizim ülkemizde Kasım ayı ve Nisan ayında mermer fuarı oluyor. Bu fuarda siz de görmek istiyoruz. Sizi Çin’e davet ediyoruz. Sizin Pamukkale gibi bizim de Çin Seddimiz var. Biz de sizi orada ağırlamak isteriz” diye konuştu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise bir heyetle Kasım ayında olmasa da Nisan ayındaki fuara katılmayı çok istediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Quanzhou Belediyesi 1. Başkan yardımcısı Lin Boqian’a Denizli’nin ev tekstili ürünlerinden hediye etti. Boqian ise Gürlesin’e Çin’in sembolü olan tablo ile Quanzhou Belediyesi’nin tarihçesini oluşturan kitap hediye etti. Ziyaret sonunda iki heyet günün anısına objektif karşısına geçti.