PAMUKKALE BELEDIYESİN'DEN GONCALI'YA HİZMET ATAGI

03-09-2015

PAMUKKALE BELEDIYESİN'DEN GONCALI'YA HİZMET ATAGI

Laodikya Antik Kenti’nin hemen yaninda yer alan Goncali Mahallesi, sit konumu içinde yer aldigi için bu bölgede tüm çalismalar ve projeler izne bagli. Bu özel durum ise mahallede hizmetin götürülmesi noktasinda yillardir aksamalara sebep oldu. Pamukkale Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Goncali Mahallesi’ne hizmeti götürmek,  mahalle sakinlerinin özlemle bekledigi yatirimlari gerçeklestirmek, sikintiyi asmak noktasinda basta bölgede yapilacak üst yapi ve sosyal donatilar, parklar anlaminda titizlikle hazirladigi projeyi Aydin Kültür ve Tabiat Varliklari Koruma Kurulu’na Mart ayinda sundu. Hazirlanan projeyi Kurul, temmuz ayinda kabul ederek, çalismalarin iznini verdi. Pamukkale Belediyesi Fen Isleri müdürlügü ekipleri, bölgede izni alir almaz çalismalara aninda basladi.

"12 YILLIK ÖZLEMIMIZ SONA ERDI"
Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, kaldirim, yol anlaminda üst yapi olarak baslayan çalismalari yerinde inceledi.  Baskan Gürlesin’in mahalle sakinleriyle birlikte karsilayan Goncali Mahalle Muhtari Selahattin Yilmaz, sit alani olmalarindan dolayi izin noktasinda yasanan sikintilar nedeniyle 12 yili geçen bir süreçte istenilen anlamda hizmet alamadiklarini söyledi. Pamukkale Belediye Baskani Gürlesin’e tesekkür eden Muhtar Yilmaz, “Yillardir bekledigimiz hizmet özlemimizi giderdiniz. Mahallemizin ihtiyaçlari bir bir gideriliyor. Çok tesekkür ediyorum” dedi.

“ÇALISMALAR KISA ZAMANDA BITECEK”
Sit noktasinda özel konuma sahip Goncali Mahallesi’ne Koruma Kurulundan izinleri alarak üst yapi anlaminda hizmeti ulastirdiklarini söyleyen Baskan Gürlesin; “Mahalle sakinlerimizin de belirttigi gibi sit noktasinda yer aldigi için izinlere bagli olmasi nedeniyle Goncali Mahallemiz istenilen oranda hak ettigi hizmeti alamadi. Mahallemizin bekledigi basta üst yapi olmak üzere hizmetleri ulastirmak için hazirladigimiz projelerle Koruma Kurulu’na izin basvurumuz geçtigimiz ayda onaylandi. Bu durum üzerine mahallemizde aninda çalismalara basladik. Suanda parke yol ve kaldirim anlaminda çalismalarda yariya gelindi. 11 bin metrekare parke yol, 3000 metre kaldirimiyla mahallemiz kisa zamanda yeni bir çehreye kavusacak. Goncali hak ettigi tüm hizmetleri alacak” dedi.

MÜJDELER VERDI
Baskan Gürlesin, Goncali Mahallesi’ne yapilacak yatirimlarla ilgili de su müjdeleri verdi, “Goncali Mahallemizle ilgili birçok projemiz var. Mahallenin içinden geçen Goncali çayinin 300 metrelik bir kismi yikilan koruma duvarlari nedeniyle sel baskinlarina neden olmakta. Vatandaslarimizin magduriyetlerini gidermek için DSI’nin görev alaninda olmasina ragmen bu çalismayi Pamukkale Belediyesi olarak biz yapacagiz. Ayrica 14 bin metrekare bir alanimiz var. Mahallemizde bu noktaya park, kapali pazar yeri ve muhtarlik binasinin içinde yer aldigi büyük bir hizmeti getirecegiz. Bu çalismalarimizla Goncali mahallemize birçok hizmeti bir anda getirmis olacagiz. Bu yatirimlarla da mahallemizin hizmet anlaminda özlemlerini gidermis olacagiz. Bölgemize yapilan yatirimlarin hayirli olmasini diliyorum” dedi.