KARŞIYAKA'DA CAMİ TEMELİNİ BAŞKAN GÜRLESİN ATTI

03-09-2015

KARŞIYAKA'DA CAMİ TEMELİNİ BAŞKAN GÜRLESİN ATTI

Karsiyaka Mahallesi’nde daha önce ihtiyaca cevap vermedigi ve dayaniksiz oldugu için yikilan caminin yerine yenisinin temeli törenle atildi. Pamukkale Esen Caminin temel atma törenine caminin yapimina büyük katki veren Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin ve Denizli Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Gökoglan basta olmak üzere Pamukkale Ilçe Müftüsü Nihat Sevil, Pamukkale Belediye Baskan Yardimcisi Veli Demir, Cami Yaptirma ve Yasatma Dernek Baskani Süleyman Orhan, caminin mimarligini üstlenen Mustafa Yardim ve Karsiyaka Mahalle Sakinleri katildi.

“CAMIMIZE KAVUSUYORUZ”
Pamukkale Ilçe Müftüsü Nihat Sevil, Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi basta olmak üzere caminin yapiminda destek veren ve verecek olan hayirseverlere tesekkür etti.Pamukkale Esen Cami Yaptirma ve Yasatma Dernegi Baskani Süleyman Orhan ise, eski caminin yikilmasinin ardindan bölgede büyük bir ihtiyaç olan yeni caminin yapima baslanmasinda büyük emek veren Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin ve Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’a tesekkürlerini iletti. Caminin mimarligini üstlenen Mustafa Yardim ise, temelini atiklari caminin kisa zamanda tamamlanip hizmete açilmasi temennisinde bulundu.

“BÜYÜK BIR DEGISIM YASANDI”
Önceden Bagirsak Deresi’nin geçtigi bu bölgenin son 10 yilda yapilan hizmetlerle büyük bir degisim yasadigini aktaran Denizli Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Gökoglan da, bölgenin ihtiyaçlari dogrultusunda hizmetlerin gelmeye devam edecegini aktardi. Pamukkale Esen camisinin kisa zamanda bitecegini öngördüklerini aktaran Gökoglan, caminin yapimi noktasinda destek olmaya Büyüksehir belediyesi olarak devam edeceklerini vurguladi. Caminin hayirli olmasini diledi.

“HIZMET EDIYORUZ”
Pamukkale Belediyesi olarak ilçede her noktaya hizmet götürmek için geceli-gündüzlü çalistiklarini aktaran Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin ise, “Belediye olarak üst yapi gibi bilinir hizmetlerimizin yaninda egitime, okullarimiza ve camilerimize büyük önem veriyoruz. Egitime, okullarimiza verdigimiz destekle gelecegimiz olan çocuklarimizin daha kaliteli egitim almalari için çaba içindeyiz. Ibadethanelerimiz, Allah’in evleri camilerimize de ayni hassasiyeti gösteriyoruz. Birçok camimizin fiziki ihtiyaçlari basta olmak üzere hepsinin belirli bir periyotta temizligine kadar ilgileniyoruz. Karsiyaka mahallemizin bu kisminda yikilan ve büyük bir ihtiyaç olan yeni camimizin yapimina da Belediye olarak destek olmanin mutlulugu içindeyiz. Yeni camimiz hem önceki camiden iki kat büyük olacak hem de tüm ihtiyaçlara cevap verecek modern bir yapida olacak. Insallah ilk önce bodrum kati bitirilerek geçici de olsa ibadetlerimiz insaat bitene kadar burada yapilacak. Ve temennim gelecek Ramazan ayinin ilk teravih namazina camimizin yetismesi. Temelini attigimiz camimizin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan yapilan dualar esliginde caminin temeli törenle atildi.