Pamukkale'den 500 Ögrenci Çanakkale'yi Gezdi

19-06-2015

Pamukkale'den 500 Ögrenci Çanakkale'yi Gezdi

Pamukkale Belediye Baskan Yardimcisi Veli Demir geziye katilarak gençleri yalniz birakmadi. 2 gün süren Çanakkale Gezisi, gençlerin tarihini ögrenmesi açisindan ayri bir önem tasiyor.
  Ögrenciler sadece Türk tarihinin degil yakin dünya tarihinin en önemli savaslarindan birinin yasandigi Çanakkale’de tarihe taniklik etti. Ögrenciler, Çanakkale Savasi Destani'nin yazildigi yerleri gezdi ve tarihi mekanlari yerinde görerek rehberlerden bilgi aldi. Gezinin ilk günü, Gelibolu yarimadasina geçilerek burada bir devrin kapanip bir devrin baslamasina yol açan kahraman askerlerimizin yigitçe çarpistigi savas cephelerini ve sehitlikleri gezildi. Ilk gün, Gelibolu Milli Parki, Kilitbahir, Namazgah Tabyasi, Seyit Onbasi, Sahindere Sehitligi, Sehitler Abidesi, Ertugrul Koyu ve Tabyasi, Yahya Çavus Sehitligi, Anzak Koyu, 57. Alay Sehitligi ve Conk Bayiri gezildi. Gezinin 2. günü ise gençler, kent merkezinde yer alan ve Truva filminde kullanilan ‘Truva Ati Antik Kenti’ni ve Çimenlik Kalesi'ni gezildi. Böylece gençlerin tarihi bilmelerine de destek vermis olundu.
   Ziyaret hakkinda bilgi veren Baskan Yardimcisi Demir, ‘Basarili ögrencilerimizi ödüllendirmek diger ögrencileri de basariya tesvik etmek amaciyla böyle bir organizasyon düzenledik. Suan 500 ögrenci, ögretmen ve personelle Çanakkale’deyiz. Ecdadimiz, burada cihana adini yazdirdi. Bu vatan topraklari üzerinde yaklasik 250 bin sehit verdik. Bu ruhu gençlerimize asiladik. Gelecek nesillerimizin buradan alacagi çok büyük dersler vardir. Önemli olan tarihimizi ve geçmisimizi bilerek gelecege emin adimlarla yürüyebilmektir. Böyle organizasyonlarimiz devam edecek’ dedi.
Pamukkale Belediyesi, kisa süre önce de 2000 ögrenciyi Ankara’ya götürerek Anitkabir’i gezdirmisti.