11 Ayın Sultanı Ramazan Geliyor

15-06-2015

11 Ayın Sultanı Ramazan Geliyor

Belediye, gerek belediye ve gerekse 68 mahallenin muhtarliklari araciligiyla duyuru yaparak Ramazan ayinda görev yapacak davulculari belirledi.
  Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün organizasyonundaki Ramazan ayi hazirliklari, davulcularin egitimiyle devam etti. Davulcular, Denizli Büyüksehir Belediyesi Bando Sefligi’nde ritim egitiminden geçirildi. Burada konservatuvar görevlileri, egitim hakkinda Ramazan davulcularini aydinlatti. Ardindan davulcular, isinde uzman egitmenlerce egitimden geçti. Tüm davulcular, ritim konusunda bildiklerine ögrendiklerini de ekledi. Teorik egitimin ardindan uygulamaya geçildi. Davulcular, konservatuar yetkililerinin gözetiminde davulla pratik yaparak yeteneklerini sergiledi. Birçok davulcunun söyledigi maniler de sahura ayri bir güzellik katacak nitelikteydi. Bu arada nüfus yogunlugu ve yerlesim birimi genisligine göre bazi mahallelerde birkaç davulcunun görev yapacagi bildirildi.
   Pamukkale Belediyesi ve Denizli Büyüksehir Belediyesi’nin egitim birlikte organize ettigini kaydeden yetkililer, ‘Burada sizlere kisa süreli bir egitim verilecek. Amaç ayni ritim ve düzen içinde Ramazan ayi davulunun çalinmasidir. Bilindigi gibi ritim bozuklugu kulaga hos gelmeyen seslere neden olur. Bu egitimle ritim bozuklugunun ve düzensizligin önüne geçilecektir’ dendi.