Bebegi Olanlara, Evlenenlere, Ögrencilere ve Amatör Sporculara Müjde

11-06-2015

Bebegi Olanlara, Evlenenlere, Ögrencilere ve Amatör Sporculara Müjde

Belediye, Pamukkale Ilçesi’nde yasamanin ayricalik oldugunu bir kez daha gösterecek ve diger ilçeleri kiskandiracak güzellikte yeni bir projeye imza atti. Söz konusu proje mecliste oy birligiyle kabul edildi.
   Pamukkale Belediye Meclisi, Baskan Hüseyin Gürlesin baskanliginda Haziran ayi meclis oturumlarini tamamladi. Meclisin son gününde, en önemli gündem maddeleri arasinda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün yazisi vardi.
Söz konusu gündem, Pamukkale Ilçesi sinirlari içersinde bebegi olan ailelere hediye etme, bütçelerine katki vermek ve tebrik etmek için, yine ilçe sinirlari içerisindeki gençlere destek vermek amaciyla amatör spor kulüplerine malzeme destegi, okullarda okuyan ögrencilere ve egitim kurumlarina kitap, tisört, forma, esofman, sapka ve spor ayakkabisi verilmesi ile yeni evlenen çiftlere nikah hediyesi olarak fincan takimi, Kuran-i Kerim ve Türk Bayragi verilmesini içeriyordu.
   Baskan Gürlesin, belediyenin alt yapi ve üst yapi gibi çalismalarinin yani sira vatandaslarin gönüllerine de hitap etmesi gerektigini kaydetti. Projeyle her eve girilecegini ve herkesin gönüllerinin oksanacagini kaydeden Baskan Gürlesin, söyle dedi:
‘Hazirliklar tamamlandi. Bazi belediyeler, çok az bir bölümünde bu uygulamayi yürütüyor ancak biz dolu dolu hediye sunmak istiyoruz. Anne bebek setini, Pamukkale Ilçe sinirlari içerisinde yil basindan bugüne bebegi olan tüm bütün ailelere verecegiz. Yilbasindan bugüne 1260 bebek dünyaya gelmis. Yilda ortalama 3000 civarinda dogum bekleniyor. Insallah bebegi olan bütün ailelere her yil düzenli olarak anne bebek setini verecegiz ve böylece onlarin gönüllerini almak ve belediyenin yanlarinda oldugunu göstermek istiyoruz. Set içinde bebek bakim sampuani, bebek battaniyesi, krem, islak mendil, eldiven ve bebek bezi var.
   Spor konusunda ise hali sahalar yapiyoruz ve bu sahalarin dolu dolu kullanilmasini istiyoruz. Hem ögrenci hem de spor kulüplerimizi için bir çalismadir. Amatör Spor Kulüplerimize, tisört, forma, esofman, sapka ve spor ayakkabisi gibi malzeme destegimiz olacak. Yine ayni sekilde ögrencilerimize kitap, tisört, ayakkabi gibi yardimlarimiz olacak. Yeni evlenen çiftlere hediye seti verecegiz. Suana kadar 1137 nikah kiyilmis. Yil içinde ortalama 3000 nikah kiyilacagini öngörüyoruz. Bir fincan kahvenin 40 yil hatiri var deniliyor onun için fincan takimi verecegiz. Her evde bir Kuran-i Kerim ve Türk Bayragi bulunmasi gerektigine inaniyoruz. Belediyenin görevi sadece alt yapi üst yapi olamamalidir. Biz mümkünse bütün ailelere dokunmak istiyoruz. Bu çalisma ile her eve girecegiz ve bütün gönüllere dokunacagiz.’
  Konusmanin ardindan grup baskanlari da söz alarak görüs ve düsüncelerini aktardi.
Ardindan gündem oylamaya sunuldu. Söz konusu günden, oy birligiyle meclisten geçti.