ÇEVRE GÜNÜ'NE DAVETLISINIZ

03-06-2015

ÇEVRE GÜNÜ'NE DAVETLISINIZ

Isveç’in Stokholm kentinde 1972 yilinda yapilan Birlesmis Milletler Çevre Konferansi'nda alinan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. O tarihten bu yana kutlanan Dünya Çevre Günü ile ilgili olarak Pamukkale Belediyesi çesitli etkinlikler düzenledi. 5 Haziran günü gerçeklesecek olan etkinlikte farkli bir gün yasanacak.  Saat 14.30’da Ankara Asfalti Dokuzkavaklar Kavsagi’ndan bisikletle Akvadi’ye ulasilacak. Burada hediye dagitiminin yapilacagi programda, halk oyunlari gösterisi, protokol konusmalari ve okullarin gösterisi gerçeklesecek. Uçurtma senligi, çuval yarismalari, yumurta tasima yarismalari gerçeklesecek. Yarismalar sonunda 8-12 yas, 12-18 yas ve 18 yas üstü olmak üzere 3 ayri kategoride ilk 3’e girenlere çevre içerikli hediyeler verilecek. Etkinlik sonunda tüm katilimcilar mintika temizligi yapacak. Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, “Çevre konusunda Pamukkale Belediyesi olarak önemli çalismalarimiz var. 5 Haziran Dünya Çevre günü için etkinlik düzenledik. Bu programa tüm vatandaslarimizi bekliyoruz. Çevre konusunda farkindalik olusturmak için bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.