PAMUKKALE BELEDIYESI'NDEN YASAM MERKEZI

01-06-2015

PAMUKKALE BELEDIYESI'NDEN YASAM MERKEZI

Kurulusundan bu yana 13 ay geçen Pamukkale Belediyesi önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Kayihan’da yapilacak olan “Pamukkale Belediyesi Kayihan Kültür Sanat ve Yasam Merkezi”nin tanitimi ile ilgili olarak Dedeman Park Otel’de basin toplantisi düzenlendi. Toplantiya Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, Baskan Yardimcilari Veli Demir, Selim Arkan, Fahrettin Göksu ve Türkay Gözlükaya katildi. Pamukkale Belediyesi olarak 13 ayda bir çok önemli projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, “Kayihan’da sadece bizim degil Denizli için de büyük öneme sahip olan bir projeye imza atacagiz. Bu proje ile kentin en iddiali yatirimini gerçeklestirecegiz. 26 bin metrekareyi içine alan yasam merkezi bölgeye hayat verecek. Burada kres, çok amaçli salon, konferans salonu, fuaye ve sergi salonlari, buz pisti, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahalari ve etüt merkezi yer alacak. Tamamlandiginda Denizli için büyük önem tasiyan bir yasam merkezinin eksikligi giderilecek. Burada halkimizin belediyemize ulasmasi açisindan tahsilat merkezleri gibi bölümlerimiz de yer alacak. Ihalesinin yil sonuna kadar yapilmasini planladigimiz Kayihan Kültür Sanat ve Yasam Merkezi’nin 2017 yili sonuna kadar tamamlanacagini tahmin ediyoruz. Bu projenin tahmini maliyeti yerinin de belediyemiz tarafindan tahsisi de dahil olmak üzere 40 ile 50 milyon lira civarinda olacak. Biz eserlerimizle konusacagiz dedigimizde bu tür eserleri hayata geçirmekten bahsediyoruz. Benzer projelerimizin Pamukkale Ilçemiz için büyük önem tasidigini biliyoruz. Kayihan Kültür Sanat ve Yasam Merkezi Denizli’nin 1 numarali projesi olacak. Bu projemizin Pamukkale ilçemize ve tüm Denizli’ye hayirli olmasini dilerim” dedi.

Pamukkale Belediyesi Kayihan Kültür Sanat ve Yasam Merkezi

Pamukkale Belediyesi’nin en önemli projesi olan Kayihan Kültür Sanat ve Yasam Merkezi, Kayihan’da yapilacak. 12 bin 913 metrekare alanda gerçeklestirilecek olan proje kapsaminda bölgenin ihtiyacini karsilayacak olan bir çok tesis bir arada olacak. Yasam Merkezi’nde 260 kisilik çok amaçli salon, 650 kisilik konferans salonu, 800 metrekare alana sahip fuaye ve sergi salonu, buz pisti, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahalari, kres, etüt merkezi, 4 adet cep sinemasi, tahsilat merkezi, 7 adet is yeri, 8 bin 500 metrekare rekreasyon alani olacak. 17 bin 400 metrekaresi kapali, 26 bin metrekarelik alani kapsayacak olan proje hayata geçirilirken bölgede bulunan  agaçlar da korundu. Projenin yapilacagi alanda 8 bin 500 metrekare yesil alan da mevcut olacak.