Başkan Gürlesin'den Enerji Şirketlerine Çağrı

01-06-2014

Başkan Gürlesin'den Enerji Şirketlerine Çağrı

ENVER, tüm üyelerini Inci Otel'de düzenledigi programla bir araya getirdi. Programa, Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, DESKI Baskani Mahmut Güngör, Enver Baskani Mehmet Akgün, is dünyasinin önde gelen dernek üyesi is adamlari ile çok sayida basin mensubu katildi. Programda, DESKI Baskani Güngör, dernege yeni olan Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin'e üyelik rozeti takti. Böylece kisa süre önce kurulan dernek, 76. üyeye ulasmis oldu. -ENERJI SIRKETLERINE ÇAGRI- Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, 76. üye olarak dernege katildigini söyledi. Dernek baskanina böyle bir sivil toplum kurulusunu ortaya çikardigi için tesekkür eden Baskan Gürlesin, sözlerini söyle sürdürdü: ?STK'lar bizim için son derece önemli kuruluslardir. Gelismis ülkelerde ne kadar çok STK varsa, gelismisligi de o denli fazladir. Bundan dolayi hele hele böyle çok önemli konularda bu deger daha da fazladir. Bu konunun öncülügünü yapan dernek baskani ve üyelerini kutluyorum. Türkiye'nin önemli, cari açiginin nedenleri arasinda enerji gelmektedir. Enerji verimliligi bilincinin olusturulmasi adina basta yöneticiler olmak üzere önem verilmesi ve gereginin yapilmasi gerekmektedir. Bu bilincin küçük yasta çocuklara da verilmesi gerekir. Burada dernek önemli görev üstlenmistir. Dernek çatisi altinda çok farkli sirket ve kuruluslardan üyeler var. Özellikle su konuya dikkat çekmek istiyorum. Enerji dalinda olan bu sektörde faaliyet gösteren hangi kurulus varsa ben bu dernege üye olmalarini istiyorum. Buradan üye olmalari çagrisinda bulunuyorum. Çünkü bu isle ugrasan sirketler burada üye olmazsa dernegin degerinin ve faaliyet alaninin daha anlasilmadigi gibi bir durum ortaya çikar. Bundan dolayi baskan olarak bizler üye olduysak enerji alaninda faaliyet gösteren tüm kurumlar dernege üye olmalidir. Ben organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.' -HERKESE DÜSEN GÖREV VAR- Enerji Verimliligi Dernegi Baskani Mehmet Akgün de, programda bir konusma yaparak enerjinin önemine isaret etti. Enerji verimliligi konusunda herkesin yapabilecegi bir seyler bulunduguna isaret eden Baskan Akgün, ?Dernegin faaliyetlerini, enerji verimliligi ve tasarrufu konusunda kamuoyuna isik tutan basin çalisanlarimiza tesekkür ediyorum. Gelin hep beraber bu bilinçlendirme seferberligini baslatalim. Bir orman yangininda küçücük bir kus su birikintisinden aldigi bir damla suyla yanginin söndürülmesine çalisir. Diger kuslar alay edip kocaman yanginini bir damla suyla mi söndüreceksin der. Küçük kus ise ben bana düsen vazifeyi yapiyorum der. Iste bizler de enerji verimliligi konusunda bize düseni yapmaliyiz. Bizler yapmazsak kimse bunu yapmaz' dedi. DESKI Baskani Güngör de, meselenin yangini söndürmek degil, bir damla da olsa yangini söndürmeye kosmak oldugunu söyledi. Müdür Güngör, üniversiteden belediyeye gelis anisini da salondakilerle paylasti.