SAĞLIK İÇİN 23 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

09-04-2015

SAĞLIK İÇİN 23 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Ilçesi’nde bulunan 14 anaokulunda 2 bin 230 ögrenciye ve 46 ilkokulda ise egitim ögretim gören 21 bin 342 ögrenciye ulastirilacak dis macunu ile dis firçasi dagitimini baslatti. Baskan Gürlesin ilk olarak Senay Öztürk Anaokulu ardindan ise Müftü Ahmet Hulusi Ilkokulu ile Ahmet Nuri Erikoglu Ilkokulu’na gitti. Baskan Gürlesin’e Pamukkale Kaymakami  Veysel Beyru, Pamukkale Ilçe Milli Egitim Müdürü Resat Erdogan’da eslik etti. Senay Öztürk Anaokulu’nda minik ögrencilere dis firçalamalarini ögütleyen Baskan Gürlesin, her birisini tek tek dis firçasi ve macununu dagitti. Ögrencilerin sevinçlerine ortak olan Baskan Gürlesin, miniklerle uzun uzun sohbet etti. Baskan Gürlesin  daha sonra  Müftü Ahmet Hulusi Ilkokulu ile Ahmet Nuri Erikoglu Ilkokulu’nda ögrencilerle bulustu ve onlara dis macunu ve firçasi dagitti. Burada da ögrencilere saglikli yasamin önemini aktaran Baskan Gürlesin, günde iki kez çocuklara dis firçalamayi ögütledi.

SAGLIK IÇIN YOLA ÇIKTIK
Hayatta en önemli konularin basinda saglik geldigini aktaran Baskan Hüseyin Gürlesin, “Dünya Saglik Haftasi’nin amaci saglik bilgisinin ve yardiminin genis halk kitlelerine ulasmasidir. Saglik, ayri ayri her bir insan için önemli oldugu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için son derece önemlidir. Bu sebeple Pamukkale Belediyesi olarak gelecegimiz olan çocuklarimizdan baslamak üzere saglikli yasama bilinci ve farkindaligi asilamak için önemli bir projemizi hayata geçirdik. Ilçe sinirlarimizda bulunan 14 anaokulunda 2 bin 230 ögrencimize bu hafta içerisinde, 46 ilkokulumuzda egitim ögretim gören 21 bin 342 ögrencimize ise hafta içinde ve yil boyunca dis macunu ile dis firçasi dagitacagiz. Burada ilk olarak çocuklarimizda saglikli yasamanin bilincini olusturmaya katki koyacagiz. Ayrica çok önemli bir konu olan agiz ve dis sagligi bilincinin olusmasinda, küçük yaslardan itibaren dis firçalama aliskanliginin kazanilmasina bu etkinligimizle büyük bir katki sunacagiz. Bugün bu çalismamizi 3 okulumuza giderek baslattik. Çocuklara saglikli yasamin hem önemini asilamaya çalistik hem de dis macunu ve firçalarini çocuklarimiza dagittik. Pamukkale Belediyesi olarak saglik alaninda da bir çok projemiz hayata geçecek. Çok önemli oldugunu düsündügümüz projemizin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

ÇOK ÖNEMLI BIR PROJE
Pamukkale Kaymakami Veysel Beyru’da, çocuklara saglikli yasam bilincini asilayacak böylesi bir projeyi hayata geçirdigi için Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin’e tesekkür etti. Çocuklara saglikli yasamin hem bireyi daha mutlu ve huzurlu yapacagi gibi toplumu da daha güçlü kilacagini aktaran Beyru,  agiz ve dis sagligi konusunda ögrencilere dislerini firçalamalarini ögütledi.