SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

image

08-04-2015

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) anayasasinin, 7 Nisan 1948'de yürürlüge girmis olmasi dolayisiyla her yil 7-13 Nisan Dünya Saglik Haftasi olarak kutlaniyor. Pamukkale Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü de hafta dolayisiyla önemli bir saglik projesini hayata geçirdi. Saglikli gelecek nesiller yetistirmek, sagligin önemine vurgu yapmak amaciyla, daha çocuk yasta bireylere saglikli yasam bilinci ve farkindaligini asilamak için harekete geçti.
Pamukkale belediye baskani Hüseyin Gürlesin, hafta dolayisiyla anaokulu ve ilkokullarda 23 bin ögrenciye dis firçasi ve dis macunu dagitimina basladiklarini açikladi.

SAGLIK OLMADAN HAYAT OLMAZ

Yasamak, ögrenmek, is yapabil­mek için saglikli olmak gerektigine vurgu yapan Baskan Gürlesin, “Hasta olan kisi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da kendine, ailesine ve topluma yararli olamaz. Insanlarin saglik kurallarini ögrenmesi ve saglikli yasama bilincine kavusmasi için Birlesmis Milletler Örgütü 7 - 13 Nisan tarihleri arasini saglik haftasi olarak kabul etti. Bu hafta her yil Birlesmis Milletler'e üye ülkelerde ayni zamanda degerlen­dirilir. Haftanin amaci, saglik bilgisinin ve yardiminin genis halk kitlelerine ulasmasidir. Kanuni Sultan Süleyman'in 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi' dizeleriyle ifade ettigi gibi saglik, hiçbir seyle degeri ölçülemeyecek kadar önemli bir nimettir. Saglik, ayri ayri her bir insan için önemli oldugu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için son derece önemlidir. Zira, ancak ve ancak bireyleri saglikli olan toplumlar saglikli olabilir, gelisim gösterebilir. Bu sebeple Pamukkale Belediyesi olarak gelecegimiz olan çocuklarimizdan baslamak üzere saglikli yasama bilinci ve farkindaligi asilamak için önemli bir projemizi hayata geçirdik. Ilçe sinirlarimizda bulunan 14 anaokulunda 2 bin 230 ögrencimize bu hafta içerisinde, 46 ilkokulumuzda egitim ögretim gören 21 bin 342 ögrencimize ise hafta içinde ve yil boyunca dis macunu ile dis firçasi dagitacagiz. Saglikli yasama bilincini çocuklarimizin zihinlerine yerlestirdigimizde, saglikli bir toplum olarak da daha güçlü olacagimiz bir gerçektir. Toplumlarin gelismislik düzeyleri sadece ekonomileri ya da kisi basina düsen gelir oranlari ile degil, egitim ve saglik ölçütleri de göz önünde tutularak degerlendirilmektedir . Bu nedenle bu projemizi çok önemsiyoruz. Ayrica agiz ve dis sagligi bilincinin olusmasinda, küçük yaslardan itibaren dis firçalama aliskanliginin kazanilmasina bu etkinligimizle büyük bir katki sunacagiz” diye konustu. 

Haber Görselleri