BAŞKAN GÜRLESİN'DEN EĞİTİME TAM DESTEK

23-03-2015

BAŞKAN GÜRLESİN'DEN EĞİTİME TAM DESTEK

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, göreve geldikten sonra merkezden uzak mahalleye dönüsen yerlesim yerleri basta olmak üzere  ilçe sinirlarinin tamaminda alt ve üst yapi hamleleri baslatarak modern ve eksiksiz bir Pamukkale Ilçesi olusturmak için harekete geçti. Geceli-gündüzlü çalisan ve duraksamadan projeler ve yatirimlarla ilçede yeni bir boyut açan Baskan Gürlesin, egitime de önemli bir yer ayirdi. Egitim asigi olan ve ilçe de egitimin kalitesinin artmasi için okullarin fiziki ihtiyaçlarini düzeltmek amaciyla adeta seferberlik baslatan Baskan Gürlesin, ilçe sinirlarinda bulunan 128 okulu bir bir inceleyerek fiziki eksikliklerini giderip egitime büyük katkilar sunuyor. Egitim camiasi ve veliler tarafindan bu davranisi büyük övgüyle karsilanan Baskan Gürlesin,  ögrencilerin de sevgisini kazandi.

3 OKUL ZIYARET ETTI
Okul ziyaretlerini ardi ardina yapan ve eksikliklerin giderilmesi için dev bir bütçe sunan Baskan Gürlesin, bir günde  kent merkezinden baslamak üzere  ilçenin en uzak mahalleleri olan Gözler ve Uzunpinar’da okullari ziyaret ederek incelemeler yapti, eksikliklerin giderilmesi talimatini verdi.Baskan Gürlesin ilk olarak “Üstün yetenekli” ögrencilere, bireysel yeteneklerinin farkinda olmalari ve kapasitelerini gelistirerek en üst düzeyde kullanmalarini saglamak amaciyla destek hizmeti veren Denizli Pamukkale Bilim ve Sanat Merkezi’nde incelemeler yapti. 1,5 saat süren incelemede okul yönetimi ve ögretmenlerin isteklerini dinleyen Baskan Gürlesin, aninda okulun basta bahçe düzenlemesi, otopark çalismasi gibi bir çok fiziki ihtiyacinin karsilanmasi talimatini verdi. Özellikle okul ögretmenleri, bu denli yüksek bedelli çalismalarin bir anda baslatilmasi noktasinda Baskan Gürlesin’e tesekkür etti. Baskan Gürlesin, daha sonra Pamukkale Ilçesi’nin en uzak mahallesi olan Gözler’e giderek Gözler Ilkokulu ve Ortaokulu’na ziyarette bulundu. Burada da okul müdürü ve ögretmenlerden taleplerini alan baskan Gürlesin, okulun fiziki ihtiyaçlarinin giderilmesi noktasinda çalismalar için talimat verirken bunun yaninda bilgisayar ve projeksiyon cihazi gönderme sözü verdi. Uzunpinar Mahallesi’ne geçen Baskan Gürlesin, burada da bulunan Uzunpinar 70. Yil Çok Programli Anadolu Lisesi’nde incelemeler yapti. Okul yönetimi ve ögretmenlerle bulusan Baskan Gürlesin, okulun dis cephede var olan eksikliklerin giderilmesi basta olmak üzere spor alanlari, bahçe düzenlemesi, okula ulasim saglayan talihi yolda kaldirim çalismasi gibi bir çok çalismanin yapilmasi talimatini verdi.

EGITIMI ÇOK ÖNEMSIYORUZ
Pamukkale Ilçesi’nde egitimin kalitesini artirmak için 128 okula, fiziki ihtiyaçlarinin giderilmesi noktasinda dokunduklarini aktaran Baskan Gürlesin, “Bir belediye olarak egitim alani bizim görev alinimiz içinde degil. Ancak bizim egitime bakis açimiz çok farkli. Egitimi çok önemsiyoruz. Gelecegimiz olan çocuklarin en iyi ortamlarda egitim alarak, tam donanimli yetismelerine olanak saglamak için belediye olarak bu çalismamizla katki sunuyoruz. Ilçe sinirlarinda bulunan 128 okulumuzun tamamina ulasarak, ihtiyaçlarini gidermek için yogun bir çalisma içindeyiz. Ciddi anlamda egitime dev bir bütçe sunuyoruz. Okullarimiz da  fiziki ve donanim açisindan eksikliklerinin yayinda ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarina ulasarak egitim destegi veriyoruz. 400 ortaokul ögrencimize 9 aylik süreçte aylik 50 lira, 800 lise ögrencimize ise aylik 70 lira olmak üzere toplamda 1200 ögrencimize 800 bin lirayi bulan bir egitim destegi sunduk. Ayrica çocuklarimizin hizli okumasi, okudugunu anlayarak sorulara dogru cevap vermesi için Hizli Okuma Egitimi verecegiz. Bu egitimden de bu yil 5 bin çocugumuzun yararlanmasini öngörüyoruz. Yani bir egitim neferi olarak çalisiyoruz” dedi.