PAMUKKALE'DE DEV ADIM

12-03-2015

PAMUKKALE'DE DEV ADIM

Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi arasinda "Yatirim Isbirligi" protokolü imzalandi. Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen protokol törenine, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin ve her iki belediyenin üst yöneticileri katildi. Baskan Gürlesin, Denizli'de tarihi günlerden birisini yasadiklarini belirterek, "Büyüksehir Belediyesi ile ilçe belediyeler içinde örnek teskil edecek bir protokole imza atacagiz. Yatirim odakli olan ve bu güzel çalismanin eserleri tamamlandiginda, birlikteligin, huzurun, bereketin, halkimiza hizmet olarak yansimasini görecegiz" dedi. Protokolle Pamukkale Ilçe sinirlari içinde isbirliginin güzel örneklerini görme firsati bulacaklarini kaydeden Gürlesin, söyle konustu: "Halkimiza hizmet etmek, halkimizin hayir duasini almak amaciyla göreve geliyoruz' demistik. Bize emanet edilen yetkileri, kili kirk yararak yine halkimizin hizmetine sunmak anlaminda ortak çalisma gerçeklestirecegiz. Büyüksehir ve ilçe belediyesinin bu projesi Türkiye'ye örnek olacaktir. Bunun için bu birlikteligin amaci, her iki tarafin da birlikte yürüdügünü göstermek, olaylara bakis açisinin ve bunun yansimasinin da halkimiza hizmetin çok daha hizli ve kaliteli olarak sunulmasidir. Burada Büyüksehir Belediye Baskanimiz Osman Zolan Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Yaklasim tarzlari, bizlerin de olaylara yatirim endeksli olmamiz adina birlikte yürümek istedik. Protokole emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hizmetlerin de simdiden hayirli olmasini temenni ediyorum."

"Güç birligi yapiyoruz"
Baskan Zolan ise, yaklasik 1 yil önce Denizli'nin büyüksehir oldugunu hatirlatarak, "Büyüksehir ile birlikte büyük hizmetler gelecek' dedik. Derde derman olacagiz, talepler yerine gelecek, çaresiz gibi görünen birçok hususun Allah'in izniyle bir bir yapildigini ve çare oldugunu gösterecegiz' dedik. Bunu da birlik ve beraberlik içinde yapacagiz. Artik, 'hizmet edenlerin, sadece bir baskan degil iki baskan seklinde olacak' dedik. Iste Pamukkale Belediye sinirlari içerisinde hem büyüksehir hem de Pamukkale Belediyesi olarak hizmetlerimize basladik. Insallah yazilan o hizmet destanlarini devam ettirmek için güç birligi yapiyoruz. Çünkü ikimizin de amaci, iki kurumunun da amaci millete hizmet etmek, onlara hizmetkar olmak" dedi. Protokolün belki Türkiye'de ilk örnek olabilecegine deginen Baskan Zolan, "Biliyorsunuz daha önce Pamukkale Belediyemizle birlikte Semt Hastanesi ile ilgili bir protokol yapmistik. Simdi ondan daha büyük daha kapsamli bir yatirim isbirligi protokolü yapacagiz" diye konustu.

"Bu ihtiyaçlarin beklemeye tahammülü yok"
Protokolün detaylarini açiklayan Baskan Zolan, söyle konustu: "Bunun içinde neler var: Çok arzu edilen, istenilen otoparklar var. Birincisi Haci Kaplanlar Camisi'nin karsi kösesinde bulunan Denizli Büyüksehir Belediyesi'nin kamulastirdigi alan. Burada Büyüksehir Belediyemizin projesini yaptigi katli otoparkin bina insaatinin Pamukkale Belediyemiz tarafindan yapilmasi var. Arsasi ve projesi büyüksehirden, yapimi Pamukkale Belediyemizden. Iste bu güzel bir isbirligi olacak. Orada insallah otopark talebi ile ilgili bir ihtiyaci karsilamis olacagiz." Ikinci isbirligini açiklayan Baskan Zolan, "Pelitlibag Mahallemizdeki eski yetistirme yurdunun oldugu alanda yeraltina bir otopark yapacagiz. O yer Denizli Büyüksehir Belediyesi'ne ait ve Denizli Büyüksehir Belediyesi adina projesi yapilma asamasinda. Proje yapildiginda da Pamukkale Belediyemiz orada yeralti otoparkinin insaatini yapacak. O bölgenin de otopark ihtiyacini bir nebze olsun karsilamis olacagiz. Bu ihtiyaçlarin beklemeye tahammülü yok. Bir an önce yürümemiz gerekiyor. Iki otoparki da ortak yönetim ve ortak paylasimla birlikte yürütecegiz" dedi.

4 yaya üst geçidi yapilacak
Denizli-Antalya-Mugla ve Ankara Bulvari üzerinde, Pamukkale ilçe sinirlari içerisinde 4 adet yaya üst geçidinin yapilacagini müjdeleyen Baskan Zolan, "Onu da Pamukkale Belediyemiz gerçeklestirecek. Bunun yaninda tabi ki Denizli Büyüksehir Belediyemize ait olan Pamukkale Ilçe Belediyemizin kullandigi alan da Pamukkale Belediyemize tahsis edilecek, kullanimi devam edecek. Üçüncü maddemizde yeni katilan belde ve köylerimiz var. Orada da baglanti yollarimiz var. Bu belde ve köylerimizin yollarinin tamirati, bakimini Pamukkale Belediyesi üstlenecek" diye konustu. Baskan Zolan, "Büyüksehir noktasinda; eger uyum oldugunda o bölge, o ilçe, hizmet destani yazacagindan hiç kimsenin süphesi olmasin. Bu uyumu ve yürüyüsü Pamukkale Ilçe Belediyemiz ve bu ortak projemizle gerçeklestirdik. Insallah bundan sonra diger ilçelerimizle de ayni projeleri gerçeklestirmeyi arzu ediyoruz. Insallah bunu da birlikte basaracagiz" dedi.

40 milyon liranin üzerinde yatirim
Baskan Zolan, sözlerini söyle tamamladi: "Protokol çerçevesinde yatirim maliyeti Pamukkale Belediyemizin harcamasi muhtemel olan 25 milyonun üzerinde bir rakam olacagini ben tahmin ediyorum. Bu yerlerin degeri, proje maliyetleri ve diger hususlara bakildiginda belki 40 milyon liranin üzerinde bir yatirim isbirligi protokolüdür. Insallah Allah basarili eylesin. Yolumuzu açik etsin. Denizlimize bu güzel hizmetleri, bu güzel eserleri kazandiralim. Sonrasinda daha da güzel yeni eserleri kazandirmak için insallah yeni yatirim isbirligi protokolleri Pamukkale ve diger ilçelerimizle yapmayi Allah bizlere nasip etsin diyorum. Isbirligi protokolümüz hayirli ugurlu olsun." Konusmalarin ardindan Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, "Yatirim Isbirligi" protokolünü imzaladi.