Pamukkale'de Çöp Konteynerlari Yenileniyor

25-02-2015

Pamukkale'de Çöp Konteynerlari Yenileniyor

Pamukkale Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, turizm sezonuna hazirlik olarak yilbasinda baslattigi söz konusu çalismalarinda Pamukkale, Karahayit ve Akköy mahallelerinde bulunan çöp konteynirlarini yeniledi. Buradaki bine yakin çöp konteyniri, tamir temizlik ve boyama islemleri yapilip hazir hale getirildi. Kullanilamayacak derecede eski olanlar ise yenileriyle degistirildi.
   Pamukkale Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü Ekipleri, diger bölgelerde de ayni sekilde çalismalarini sürdürülmektedir. Yenileme çalismalarinin yani sira, çöp konteynirlarinin iç ve dis temizlikleri de gerçeklestiriliyor. Konteynirlar dis yüzeylerinin yeniden boyanmasiyla piril piril bir görünüme kavusuyor. Pamukkale Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerinin günde ortalama 20-25 çöp konteynirina uyguladigi bu genis kapsamli bakim, onarim ve yenileme çalismalari, kisa bir süre sonra tamamlanacak.
Ayrica yaya trafiginin yogun oldugu islek cadde ve sokaklara park tipi küçük çöp kovalarina da ayni uygulama yapilmaktadir.

-VATANDAS BU HIZMETLERDEN ÇOK MEMNUN-
   Pamukkale Belediyesi tarafindan yapilan temizleme, bakim, onarim ve yenileme çalismalari bölge sakinlerince memnuniyetle karsilandi. Yapilan çalismalarla kötü görüntü ve kokunun ortadan kaldirildigini ve sineklerin uzaklastirildigini söyleyen vatandaslar, uygulamanin özellikle hastaliklarin olusmadan yok edilmesiyle ayri bir önem tasidigini bildirdi.

-TÜM ÇÖP KONTEYNIRLARI ELDEN GEÇECEK-
   Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, turizm bölgesinin hassasiyetinden dolayi Pamukkale, Karahayit ve Akköy mahallerinde uygulamaya baslandigini kaydederek, sözlerini söyle sürdürdü:
    ‘Uygulamamiz, tüm mahallelerimizdeki konteynirlar elden geçinceye kadar devam edecek. Düzenli bir sekilde belirli araliklarla bu uygulamayi yapacagiz. Amacimiz halkimizin sagligini korumak ve çevre kirliligi nedeniyle olusabilecek hastaliklari sifira indirmektir. Daha temiz çevrede vatandaslarimiza saglikli yasama imkani sunmaktir.
    Ayrica yenilenen çöp konteynirlarimiz bölgeye ayri bir güzellik getirdi. Çevre sagligi için büyük önem tasiyan bu çalisma sayesinde özellikle yaz aylarinda tabani çürümüs, delinmis konteynirlardan çevreye kötü kokulu sivilarin sizmasi engellenmis oldu. Bölgemizde bakimi yapilmamis tek bir konteynir kalmayacak. Bu arada vatandaslarimizdan çöpleri rast gele etrafa degil çöp konteynirlarina atarak bize yardimci olmalarini rica ediyoruz. Yardimin en büyük faydasi yine kendilerine olacaktir. Çöplerin belediyemiz tarafindan dagitilan siyah çöp posetlerlerine konularak çöp toplama saatlerine uygun bir sekilde konteynirlarin içine konmasini rica ediyoruz.’
Baskan Gürlesin, konteynirlari yipratan en önemli etkenin evsel atiklardan sizan sivilar olduguna dikkat çekerek ‘Sivilarin asit etkisi yaparak konteynirlarin tabanlarinin çürümesine sebep oldugundan mutlaka çöp posetlerine konulmasi gerektigini ve ayrica sobadan çikartilan sicak küllerin konteynirlara dökülmesi büyük tahribata sebep oldugu için kis aylarinda sobadan çikartilan sicak küllerin söndürüldükten sonra dökülmesine hassasiyet gösterilmesi gerektigini belirtti.
   Daha temiz ve saglik bir Pamukkale hedefine ulasmak için, vatandaslarimizin destegiyle çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz’ dedi.