Pamukkale Belediyesi'ne Karla Mücadelede Tam Not

11-02-2015

Pamukkale Belediyesi'ne Karla Mücadelede Tam Not

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, Baskan Yardimcilari Selim Arkan, Fahrettin Göksu, Veli Demir, Türkay Gözlükaya ve Abdullah Sevinçli ve ilgili daire müdürleriyle dün baslayan ve etkisini giderek artiran kar yagisi nedeniyle gün boyu karla mücadele ekiplerinin basinda inceleme yapti. Pinarkent, sehir merkezi, ana arterler, ibadethaneler, okullar, camiler, cemevleri, hastaneler ve ara sokaklar ile devam eden incelemeye,  Basbagi’nin en yüksek bölgesinde devam edildi. Kar yagisinin en etkili oldugu bölge olan Bagbasi’nda, sabah saatlerine gelindiginde tüm sokaklar kardan temizlenmis, yollar ulasimi aksatmayacak sekle getirilmis ve kaldirimlar yaya ulasimi için güvenli hale getirilmisti. Belediye, duraklar ile hastane önlerinin temizligine ise ayri bir önem verdi.
   -GIRILMEDIK SOKAK BIRAKMADIK--
    Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, karla mücadelede girilmedik sokak kalmadigina dikkat çekti.
   Dün aksam baslayan kar yagisiyla birlikte ekiplerin alanda görevlendirildigini kaydeden Baskan Gürlesin, söyle dedi:
   ‘Alandaki karla mücadele çalismalarimiz devam ediyor. Pamukkale Belediyesi olarak geceden itibaren kar temizleme çalismalarini sürdürüyoruz. Kaldirim, pazaryeri, okul çevresi ve ibadethanelerin önlerinin temizlenmesi konusunda çok hassas davraniyoruz. Suan en uç noktadaki mahallemiz olan Pinarkent’teyiz. Burada cem evinin önündeyiz. Hiçbir ayirim yapmaksizin ibadethanelerin önlerini temizliyoruz. Gerek Bagbasi, Kervansaray olsun gerekse Pinarkent Mahalle’miz olsun karin en yogun oldugu bölgelerdir. Buradaki çalismalarimizda yeni aldigimiz karla mücadele araçlarini kullaniyoruz. Araçlarimiz 3-4 makine ve onlarca personelin yapacagi isi yapiyor. Kervansaray mahallemiz de olsun girilmedik sokak birakmadik. Hem kari temizledik hem de tuzlama çalismasi yaptik. Burasi egimli, buzlanma ve kayma ihtimalinin en yüksek oldugu bölgedir. Buraya ayri bir önem verdik.’
    -TÜM YOLLAR AÇIK-
   Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, ilçe sinirlari içinde kalan alanin çok genis olmasina ragmen alinan tedbirler sonucu tüm yollarin açik olduguna isaret etti.
Ilçe sinirlarinda bir tarafinda Cankurtaran, diger tarafinda Pinarkent, Uzunpinar mahalleleri bulundugunu belirten Baskan Gürlesin, ‘Suanda Kervansaray Mahallemizdeyiz. Ilçemizin en uzaginda bulunan Gözler Mahallemiz de dahil olmak üzere hiçbir alanda kapali yolumuz bulunmamaktadir. Bunda önceden yapilan dogru bir planlama vardir. Ayrica ekiplerimizin de dogru yönlendirilmesiyle basari geldi. Basarida kontrol mekanizmasinin da etkisi fazladir.  Bize verilen bir emanet var. Gecede gündüzde çalisarak vatandasimizin memnuniyetini saglamak bizim görevimizdir. Hiçbir yolumuz kapali degildir’ dedi.
   Çalismalarin 68 mahallenin tamamini kapsayacak sekilde devam ettigi bildirildi.
Bu arada Pamukkale Belediyesi, meteorolojiden alinan bilgiler dogrultusunda kar yagisi öncesinde mücadelede için tüm hazirliklarini tamamlamis, son kontrolleri yine Baskan Gürlesin, yardimcilariyla yapmisti.