Yeni Kurulan Belediyelere Personel Alımı Beklentisi

22-05-2014

Yeni Kurulan Belediyelere Personel Alımı Beklentisi

Baskan Gürlesin, katildigi bir TV programinin canli yayin konugu olarak, mazbata alindigi günden bugüne geçen 44 günlük süreci degerlendirdi.
   Özellikle personel alimi konusunda dogru olmayan birçok bilginin konusuldugunu bazilarininda kendisine ulastigini ifade eden Baskan Gürlesin, bu konuya birinci agizdan açiklik getirdi.
Insanlarin evine ekmek götürme derdiyle hareket ederek is arastirmasinin güzel birsey oldugunu ve bunun da anlayisla karsilandigini kaydeden Baskan Gürlesin, programda su görüsleri dile getirdi:
   ‘Bizlere de bu konuda çesitli söylentiler geliyor. Pamukkale Belediyesi 2000 kisi alacakmis diyerek beni ariyorlar. Neye dayanarak böyle söyleniyor onu da bilmiyoruz. Ancak insanlarda bir umut dünyasi var. Insanlarin evine ekmek götürme derdiyle hareket ederek is arastirmasi güzel birsey, bunu anlayisla karsiliyorum. Ama bizim böyle bir alimimiz olmayacak. Olacaksa da teknik personel birimlerinde ve mühendislik gibi birimlerden eksik olan yerlerde ihtiyaç kadar alim boyutuna geçecegiz. Ancak bunlar kadrolu olmayacak, bunun bilinmesini istiyorum. Özel sirket üzerinden alacagiz ve bu personelleri deniyecegiz. Çalisma temposu nasil tecrübesi, deneyimi iyi mi seklinde bir süre bakacagiz. Çünkü asiri derecede basvuru var. Bunlar içinden referans ve tecrübelerine bakip, çalisacaklarin kimler olmasi gerektigini tespit edecegiz. Herkes ben çok iyiyim diyor ancak bize göre çok iyi mi degil mi bunlari degerlendirecegiz. Bize göre iyi degilse ve ekibe ayak uydurmuyorsa ve bir netice alamiyorsak açikça söylüyorum alinmis olsalar bile bu kisilerle yollarimizi ayiracagiz. Ama bu deneme süreci geçildikten sonra sirket üzerinden çalismaya devam edilecek. Ardindan da sözlesmeli gibi durumlar olabilecek’ dedi.
    Baskan Gürlesin sözlerini söyle sürdürdü:
   ‘Burada çaliskanlar ve o isin hakkini verebilen suurlu insanlarla mesai yapacagiz. Yeni aldigimiz persolller çalismazsa tabiki biz çalisacak personellerle yolumuza devam edecegiz. Burada is dünyasindan ve Il Genel Meclisi’indeki tecrübemizi kullanarak tespitte bulunacagiz. Yani duygusal yaklasarak onu alayim, bunu alayim gibi bir yaklasimimiz kesinlikle olmayacatir. Buradan açikça söyleyeyim. O da amacimiz verimliligi artirarak devletimize katki koymaktir. Bugün ben varim yarin yokum. Ondan dolayi sistemi oturturken Allah ömür verdigi sürece basladigi yerden emekliligine kadar gitsin diyoruz. Çaliskan mi, basarili mi, ekip çalismasina uygun mu, 08:00 aksam 05:00 diyoruz bu mesaiyi dolu dolu verimli kullaniyoru mu bunlara bakilacak. Herkes bulundugu konumun hakkini vermelidir. Bana sadece sunu verdiler, bunu yaparim baska islere karismam demek dogru degildir. Personel birim müdüründen is istemelidir. Devlet dairesine gireyim de sabah 08:00 aksam 05:00 çalisirim hafta sonu tatilim de var denmemelidir. Çalisma bu sekilde olmamalidir.