Pamukkale'yi Görmeyen Kalmayacak

10-02-2015

Pamukkale'yi Görmeyen Kalmayacak

Pamukkale Belediyesi, ilçedeki tüm okullarda ögretmen, ögrenci ve velilere yönelik Pamukkale ve Karahayit’a gezi programi düzenlemeye basladi. Ilk grup UNESCO Dünya Kültür Mirasi Pamukkale ve Karahayit’i gezdi.
   Pamukkale Belediyesi’nin düzenledigi Pamukkale Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün destek verdigi Pamukkale ve Karahayit gezisi projesi, Cafer Sadik Abalioglu Ortaokulu’ndan önceki gün basladi. Baskan Gürlesin, Ilçe Kaymakami Veysel Beyru, Ilçe Milli Egitim Müdürü Resat Erdogan ile Anafartalar Mahalle Muhtari Ekrem Demir, ögrenci, ögretmen ve velileri Pamukkale’ye ugurlamak üzere okula geldi.
   Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, burada yaptigi açiklamada proje hakkinda bilgi verdi.
    Egitime ayri bir önem verdiklerini kaydeden Baskan Gürlesin, söyle dedi:
   ‘Okullarimiz bizim için çok önemlidir. Okullarimizi ayri bir yerde tutuyoruz. Çocuklarimiz ise bizim gelecegimizdir. Çocuklarimizin gelecegi için farkli projeler sunmak ve gelecege hazirlamak zorundayiz, olumlu yönde daha farkli ne yapabiliriz derdindeyiz. Belediyenin görevi sadece alt yapi üst yapi yapmak degildir. Ögrencilerimize, ögretmenlerimize ve velilerimize bir seyler verebiliyorsak biz o zaman mutluyuz. Bu anlamda egitime yönelik projeler hazirliyoruz. Bunlardan bir tanesi de Pamukkale Ilçesi sinirlari içindeki okullarimizdaki okullarda basarili olan ögrencileri Pamukkale’yle bulusturmak istiyoruz. Belki gidenler vardir ancak azinlikta kaldigini düsünüyorum. Basarili ögrencilere tesvik olmasi ve basariyi ödüllendirmek istiyoruz. Her okuldan birer otobüs basarili ögrenci, velileri ve 6 ögretmeni Pamukkale’yi gezdirecegiz. Veliler gelmez ise onlarin kontenjanini ögrenci ve ögretmenlerimizle dolduracagiz. Ilk defa yeni yapilan bir projedir. Buradan baslatiyoruz. Tüm okullarda bunu uygulayacagiz. Çocuklarimizi mutlu olmak istiyoruz. Inaniyorum ki yüzde 80 dolayinda ögrencimiz Pamukkale’yi görmemistir. Bizim ilçemizde Pamukkale’yi görmeyen ögrenci kalmayacak. Biz buna köprü olmazsak görevimizi yapmiyoruz demektir.’
    Pamukkale Kaymakami Veysel Beyru ise çocuklara hitap ederek, ‘Mutlu bir birey, basarili bir ögrenci olmanizi arzu ediyoruz. Bu noktada ilçemiz olarak egitime duyarli,  imkanlarini sonuna kadar egitime açan bir belediye baskanimiz var. Öncelikli olarak huzurunuzda Baskan Gürlesin’e tesekkür ediyorum. Egitimle ilgili bir istegimiz oldugu zaman hemen isbirligiyle hizmet üretiyoruz. Pamukkale’miz ayri bir yere sahiptir. Onu tanitmak, alt yapisini hazirlamak, yerli ve yabanci gelen misafirleri en güzel sekilde agirlamak ve onlari Türkiye dostu olarak ülkemizden ugurlamak hepimizin görevidir. Bunu yaparken de bizlerin Pamukkale ve Karahayit gibi degerlerimizi bilmemiz görmemiz gereklidir. Bu proje onun için ayri bir önem tasiyor’ dedi.
   Ardindan 22 ögrenci ve 22 veli ile 6 ögretmenden olusan bir otobüs yolcu, proje kapsaminda Pamukkale’yi gezdi. Rehber esliginde süren gezide, bazi çocuklar ilk kez Pamukkale’yi gördü. Bu arada ögrenciler, veliler ve ögretmenler, travertenlere girerek sifa dagitan suya temas etti. Hierapolis Antik Kenti, antik havuz, antik tiyatro ve müze gezisinin sonrasinda kirmizi suyuyla meshur Karahayit’a geçildi. Pamukkale Belediyesi’nin organizasyonundaki gezide, misafirler tarihten gelen sifali sulariyla meshur Karahayit’a hayran kaldi. Gezinin son bölümünde ise belediye tüm misafirlerine yemek ikraminda bulundu.
Bu arada 5 bin dolayinda ögrencinin proje kapsaminda Pamukkale ve Karahayit’i gezecegi, proje sonunda ise resim, fotograf, siir ve kompozisyon yarismasi düzenlenerek derecege girenlere çesitli hediyeler verilecegi bildirildi.