PAMUKKALE BELEDİYESİ'NİN FIRIN DENETİMLERİ SÜRÜYOR

25-05-2018

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NİN FIRIN DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Pamukkale’de yaşayan vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi konusunda yıl boyunca denetimlerini aralıksız sürdüren Pamukkale Belediyesi, Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte denetimlerini artırarak sürdürüyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “İlçe halkımızın sağlıklı gıda tüketimini önemsiyoruz ve yerel yönetim olarak denetimlerimizi yıl boyu sürdürüyoruz” dedi.

Halk sağlığının korunması noktasına hassasiyetle yaklaşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe sınırları içerisinde hizmet veren fırınlara yönelik rutin denetimlerini Ramazan Ayı’nda daha da artırdıklarını belirtti. Başkan Gürlesin, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, halkın sağlıklı ekmek tüketmesi için ekmek ve pide üretimi yapan işletmelere denetimlerin Ramazan Ayı’nda gece gündüz devam edeceğini söyledi.

“HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe sınırları içindeki ekmek ve pasta fırınları ile unlu mamul ve pide üretimi yapan yerlerde denetimler yapıyor. Özellikle ekmek ve pide üretim alanların hijyenik durumları mercek altına alınırken, gramaj konusunda da titiz çalışmalar yapıldı. Ramazan Ayı boyunca ekmek ve pide üretimi yapan işletmelere gece ve gündüz ekipler tarafından denetimler yapılmaya devam edileceğini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Zabıta ekiplerimiz, yıl içerisinde devam eden rutin denetimlerini Ramazan Ayı’nda daha da artırdı. 7 zabıta ekibimiz, fırınlara yönelik denetimler yaparak, ruhsat, hijyen, gramaj, fiyat listesi, iş kıyafetlerinin uygunluğu gibi noktaları denetliyor. Eksikliği bulunan işletmelere gerekli cezai işlem uygulanarak, gerekli tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu denetimler devam edecek. Hiç kimsenin halkımıza sağlıksız ekmek yedirmesine izin vermeyeceğiz” dedi.