PAMUKKALE BELEDİYESPORLU MERYEM TAN'A MİLLİ DAVET

10-05-2018

PAMUKKALE BELEDİYESPORLU MERYEM TAN'A MİLLİ DAVET

Pamukkale Belediyesi, 2015 yılında Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nü kurdu. İlk branş olarak tekerlekli sandalye basketbol takımı oluşturuldu. 3 sezondur Bölgesel A Ligi’nde yer alan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımında forma giyen Meryem Tan, bir kez daha milli takımdan davet aldı. Spora Pamukkale Belediyespor çatısı altında başlayan genç sporcu sezon içinde defalarca milli takımın U 25 Bayanlar Milli takımından davet aldı. 19 yaşındaki Meryem Tan’ın hayatı basketbol sayesinde değişti. Son olarak 7-11 Mayıs tarihleri arasında Yalova’da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Bayanlar U25 Milli Takım seçme kampına katılan Meryem Tan, bu kampın hemen ardından  14-23 Mayıs’ta yapılacak olan A Bayanlar Milli Takım kampına davet edildi. İstanbul’daki kampta yer alacak 15 sporcudan biri olan Meryem Tan, gösterdiği performansla U 25 Milli takımının kaptanlığına kadar yükseldi. Başarılı sporcu 2017 yılında İspanya’da yapılan 23.Avrupa Şampiyonası’na Tekerlekli Sandalye A Kadınlar Milli Takımı ile birlikte gitmişti.

“BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR EDERİM”

Başarılı sporcu hedefinin kulübünü ve Denizli’yi milli takımda başarıyla temsil etmek olduğunu söyleyerek, “Pamukkale Belediyesi’nin basketbol takımı sayesinde önemli yerlere geldim. Basketbol milli takımlarında defalarca kamplara gittim. Son olarak U 25 takımının kaptanlığına getirildim. Şimdi de a milli takımın kampında yer alacağım. Bana ve bir çok engelli arkadaşıma spor yapma imkanı sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum” dedi.

“MERYEM TAN ÖRNEK OLDU”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Denizli’de bir ilki gerçekleştirerek kurdukları Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın meyvelerini topladıklarını söyledi. Meryem Tan’ın spora kulüplerinde başladığını belirten Başkan Gürlesin, “Meryem Tan takımımız kurulduğundan beri bizimle. İlk zamanlarda çekingen olan Meryem, çok çalışarak basketbol sayesinde önemli yerlere geldi. Daha önce de defalarca milli takım kamplarına katılan Meryem Tan’ın gelişimi diğer engelli gençlerimiz için örnek oldu.  Sporcularımızın milli takımda yer alması bizleri gururlandırıyor. Biz engelliler ve gençlere ayrı önem veriyoruz. 3 sezon önce kurduğumuz tekerlekli sandalye basketbol takımımızla bir çok engelli gencimizin hayatına dokunduk. Bunlardan bir de Meryem Tan. Bu sporcumuzun yaşadığı gelişim onu milli takıma kadar taşıdı. Meryem Tan’a milli takımda başarılar diliyorum. Biz Pamukkale Belediyesi olarak sporun ve sporcuların, engellilerin ve gençlerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.