Başkan Gürlesin'den Eğitime Yüzde Yüz Destek

18-12-2014

Başkan Gürlesin'den Eğitime Yüzde Yüz Destek

Baskan Gürlesin, Baskan Yardimcilari Selim Arkan, Fahrettin Göksu, Veli Demir ve Abdullah Sevinçli’yle birlikte TOKI Orta ve Ilk Okulu’na giderek burada okul yönetimi ve ögretmenlerle bir araya geldi.
   Belediye denilince akla alt yapi ve üst yapi gibi çalismalarin akla geldigini kaydeden Baskan Gürlesin, ‘Belediyeler, söz konusu hizmetlere ek olarak egitime de gerekli destegi vermelidir. Egitim konusunda pozitif ayrimcilik yapacagimizi söylemistim. 2015 yili bütçemizden önemli bir bölümünü egitim sektöründe üzerimize düseni yapmak için ayirdik. Gelecegimiz olan çocuklarimizin saglikli ortamda, çocuklarimizi gelecege hazirlayan ögretmenlerimizin de dünya normlarinda egitim vermeleri gerektigine inaniyoruz. Bu nedenle pozitif ayrimcilik yapacagiz. Egitim yuvalarimiz bizim önceliklerimiz arasinda yer almaktadir ve egitime pozitif ayrimcilik yapmaya devam edecegiz.’
    -BASKAN GÜRLESIN, CEP TELEFONUNU VERDI-
   Egitimde eksikliklerin ivedi sekilde çözümü noktasinda ögretmenlerden destek isteyen Baskan Gürlesin, ‘Ayni ülkedeyiz, ayni ildeyiz, ayni ilçedeyiz, ayni gemideyiz. Eksiklikler gözden kaçabiliyor. Bu konuda bize düsen görev ne varsa hizli bir sekilde uygulamaya yansitmak istiyoruz. Bunun bir göstergesi olarak bana dogrudan ulasabilmeniz için sizlere telefon numarami veriyorum. Gece gündüz hiç fark etmek istediginiz zaman beni arayabilirsiniz. Bu arada egitim denilmisken sizlerden bir ricam daha olacak. Egitimlerini sürdürme noktasinda ihtiyaç sahibi çocuklarimizi lütfen bize bildirin. Hele hele fakir olup zor kosullarda çocuguna egitim vermeye çalisan ailelerimizin elinden tutmak istiyoruz. Çünkü onlar bizim evladimiz. 2015’de bu destegimizi de artiracagiz. Buna ilave olarak aile yardimimiz da var. Aile yardimina ihtiyaç duyan ögrenci velilerinizi de bizlere bildirin’ dedi.
   Konusmalarin ardindan ögretmenler de belediyeden beklediklerini iletti. Ögretmenler, harita, projeksiyon cihazi ve spor için minder gibi eksiklikleri dile getirdi. Bu arada Pamukkale Belediyesi, okulun fiziki ihtiyaçlarinin karsilanmasina da destek oluyor. Okula ulasimini kisa yoldan saglayacak bir de yol yapildi. Okul camlarinin korkulugu, güveligi ve bahçe düzenlemesi gibi konularda da okula destek olunacagi bildirildi.