PAMUKKALE BELEDİYESİ AVRUPA'YA AÇILDI

11-04-2018

PAMUKKALE BELEDİYESİ AVRUPA'YA AÇILDI

Pamukkale Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’nin üyesi oldu

PAMUKKALE BELEDİYESİ AVRUPA’YA AÇILDI

Pamukkale Belediyesi ilklere imza atmaya devam ediyor. Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne başvuran Pamukkale Belediyesi, gerekli olan şartları yerine getirerek birliğin Türkiye’den üyesi olan ilk belediye olmayı başardı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Termal sağlık konusunda var olan 475 milyar dolarlık pastadan Denizli olarak biz de pay almayı hedefliyoruz. Pamukkale Belediyesi, olarak birliğin Türkiye’deki ilk belediye üyesi olmasının gururunu da yaşıyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi, termal sağlık konusunda adını Avrupa’ya duyurmayı planladığı EHTTA (European Historic Thermal Towns Association- Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği) üyeliğinde mutlu sona ulaştı. 2017 yılında başlayan üyelik süreci gerekli olan maddelerin yerine getirilmesi ile başarıyla sonuçlandı. Konuyla ilgili Kocaçukur’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Adnan Kaya ve Türkay Gözlükaya ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve çok sayıda gazeteci yer aldı.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARDIK”

EHTTA’nın 2009 yılında kurulan ve tarihi ve termal özelliği olan kentler arasında ortaklık ağı oluşturmayı amaçlayan birlik olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, geçen yıl başlayan adaylık sürecinde bazı şartların yerine getirilmesiyle birliğin Türkiye’den ilk belediye üyesi olmayı başardıklarını ifade etti. En az 19. Yüzyıldan kalman termal tarihi kent, termal su kaynakları yönetim sistemi, kültür ve sanat aktiviteleri ve geniş bir yelpazede konaklama imkanı sunma şartlarını Pamukkale olarak yerine getirdiklerini açıklayan Başkan Gürlesin, “Biz Pamukkale olarak turizm ilçesiyiz. 68 mahallede bilindik belediyecilik hizmetlerini aksatmadan yerine getirirken, Pamukkale ve hemen yanındaki Karahayıt’ın turizmi içinde çalışmalar yaptık. Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üyelik için yapılan başvurunun ardından gerekli çalışmaları yaparak Avrupa’daki 39. Üye şehir olmayı başardık. Biz Pamukkale Belediyesi olarak adımızı veren Pamukkale ile termal sağlık noktasında önemli bir yer olan Karahayıt’ı tanıtmak için önemli çalışmalara imza attık. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 2. Uluslararası Termal Sağlık Zirvesi, balon ve yamaç paraşütü, Gastropamukkale, Pamukkale Spor Oyunları gibi etkinlikler bizim için çok önemli. Bölgeye bisiklet ve yürüyüş yolları yaptık. Yaptığımız bu çalışmaların tamamı Pamukkale’ye gelen yılda 2 milyon turistin daha da artması için. Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye olunması bu noktada çok önemli. Fransa, İtalya, İngiltere, Belçika ve İspanya gibi ülkelerin ön plana çıktığı termal sağlık konusunda Pamukkale olarak adımızı duyurmak çok önemli. 16 ülkeden 41 şehrin yer aldığı birlikte Pamukkale Belediyesi 39. üye olarak yer alıyor. Ortada 475 milyar dolarlık bir termal turizm pastası var. Biz ne kadar çok Pamukkale ve Karahayıt’ın adını Avrupa’ya ve Dünya’ya duyurursak turist sayısı ve gelir açısından daha üst noktalara ulaşabiliriz. EHTTA’ya üyeliğin faydalarını önümüzdeki süreçlerde göreceğiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEN SADECE PAMUKKALE BELEDİYESİ VAR”

Üyelik sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Pamukkale ve Karahayıt’ın termal sağlık konusunda var olduğunu Avrupa’ya göstereceğine olan inancını da dile getiren Başkan Gürlesin, “Biz bu birlik sayesinde Denizli ve Pamukkale olarak varlığımızı ifade etmiş olacağız. 29 Mayıs -2 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan’da yapılacak olan genel kurula katılacağız. Burada ilk kez Pamukkale ve Karahayıt’ı daha fazla tanıtma imkanı bulacağız. EHTTA’ya Türkiye’den tek belediye üyesi biziz. Bunun dışında Bursa Valiliği de üye. Ancak daha 4 yıl önce kurulan bir belediye olarak bu kadar önemli bir birlikte yer almak turizm açısından çok önemli. Bu birlik sayesinde tanıtım ve reklamın yanı sıra müşteri paylaşımı ile birlikte Denizli’ye gelen turist sayısının artmasını bekliyoruz. Ayrıca günübirlik olan turistlerin 14-21 gün olan kürlerini Karahayıt’ta almalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Kısacası Pamukkale Belediyesi’nin üyeliği ile Denizli turizminde yeni bir dönem başlamış oluyor. Yeni dönemin Denizli’mize, Pamukkale’mize ve Karahayıt’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“PAMUKKALE YEREL YÖNETİMDE OLMALI”

UNESCO miras listesinde yer alan Pamukkale’nin Denizlilerle daha çok buluşması gerektiğini de ifade eden Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak Kocaçukur’un işletmesini almanın önemli olduğunu belirtti. “Kocaçukur’un Pamukkale Belediyesi’ne geçmesi halkın beyaz cennetle buluşmasına ön ayak olacaktır” diyen Başkan Gürlesin, sözlerine şöyle devam etti; “Biz ilk günden bu yana Pamukkale’nin işletmesinin yerel yönetimlerde kalması gerektiğini söylüyoruz. Ancak bu bugüne kadar mümkün olmadı. Ama biz bu konuda dertlendiğimiz için Pamukkale Belediyesi olarak Kocaçukur’un işletmesini uzun uğraşlar sonucu aldık. Burayı yapılacak olan tadilatlardan sonra Denizli halkıyla buluşturacağız. Biz burada kar amacı gütmeden halkımıza hizmet edeceğiz. Pamukkale ile Denizli halkının ilk buluşma noktası Kocaçukur olacak. Biz Pamukkale’nin işletmesinin de Denizli’den yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer böyle bir imkan olsa ayda 1 gün vatandaşlarımızın Pamukkale’ye girişinin ücretsiz olmasını isteriz. Biz Kocaçukur ile halkımızı Pamukkale’ye bir adı daha yaklaştırmış oluyoruz”. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, toplantı sonunda gazetecilerle Pamukkale travertenlerinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.