PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI GÜRLESİN'DEN 12 MART MESAJI

12-03-2018

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI GÜRLESİN'DEN 12 MART MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl. Ne anlamlı dizelerdir. Türk Milletinin bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin destanıdır İstiklal Marşı.  Bu yüce destanı yazan şairimizi ve bu dizeleri yazdıran sayısız şehidimizi, kahramanımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü mesajında, “Mehmet Akif, kendisini milletinin, vatanının istiklal ve istikbal mücadelesini adamış Büyük bir Şair idi. Bu büyük şair, Türk Milleti’nin kahramanlığını, bağımsızlık mücadelesini tek bir şiirle anlatabilmiş ve her bir dizesinde sayısız şehidimizin ruhunu yansıtmıştır. İstiklal Marşı, bağımsızlığımızın sembolüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünü kutlar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini, vatanımızın birlik ve beraberliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.