Pamukkale Ve Karahayıt Hak Ettiğini Alıyor

08-12-2014

Pamukkale Ve Karahayıt Hak Ettiğini Alıyor

Karahayit Doga Termal Otel’deki Pamukkale Belediyesi Termal Saglikta Marka Kent Pamukkale-Karahayit Projesi Pazarlama Stratejisi ÇalistayI’na, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Kaymakami Veysel Beyru, baskan yardimcilari, turizm sektörü temsilcileri, Pamukkale Üniversitesi’nden ögretim üyeleri, Kültür ve Tabiat Varliklari Koruma Kurulu yetkilileri ile çok sayida sivil toplum örgütü temsilcileri ve ilgili kamu kurum ve kurulusu yetkilileri katildi.
   Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin’in ev sahipligindeki çalistayda, Pamukkale-Karahayit enine boyuna ele alindi. Baskan Gürlesin, açilista bir konusma yaparak, Karahayit ve Pamukkale’nin önemine isaret etti.
   -PAMUKKALE VE KARAHAYIT HAK ETTIGINI ALMAYA BASLADI-
   Pamukkale ve Karahayit’in yillardir hak ettigini alamadigini ifade eden Baskan Gürlesin, konusmasinda su görüslere yer verdi:
   ‘Çalistay, belediyemizin GEKA’dan aldigi faaliyet destegi kapsamindaki ilk projedir. Bu bölge, mücevherdir ama bana göre hem mücevher hem altin hem de bir hazinedir. Bu hazinenin halkin ve insanligi hizmetine sunulmasi için çalismalarimizi baslatmis bulunmaktayiz. Ortak akli kullanarak bugüne kadarki çalismalarimizda basta büyüksehirimiz, Sayin bakanimiz Nihat Zeybekci, üniversitemiz kurumlarimiz, halkimiz ve sektör temsilcileri olmak üzere herkesten ortak akili olusturup birlikte hareket edip çikan sonuçlari kamuoyuna sunuyoruz. Belediye olarak yillardir hak ettigini alamayan Karahayit, Pamukkale ve Akköy’ün önümüzdeki dönemde el birligiyle gönül birligiyle hak ettigini aldigini göstermek istiyoruz. Bu çalistay sonucunda, ortak akli kullandik. Bunun sonucunda pazarlama stratejilerin belirlenmesini sagladik. Özel bir kitapçik hazirladik. Sloganimizi (Tarihten gelen termal saglik) olarak belirledik. Pamukkale-Karahayit Termal Saglik Turizmi logomuzu belirledik. Bunun yaninda 2 farkli dilde internet sitesi ve tanitim brosürleri hazirladik. 2 farkli dilde tanitim filmi hazirladik. Daha yolun basindayiz. Ilerde çok daha iyi noktalara gelecegiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.’
   -BU BÖLGE HIZMET EDECEGIMIZ YER HALINE GELDI-
   Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan da otururken 5-10 yil öncesine gittigini ifade ederek söyle dedi:
   ‘O yillarda Denizli büyüksehir olsun gayreti içinde çalistik. Büyüksehir olmak isteyisimizin en büyük sebebi, en bastaki sebebi Karahayit ve Pamukkale’dir. Biz misafirlerimizle buraya geldigimizde hep sunu söylerdik. Tabi ki buradaki imkanlar farkliydi. Maalesef buralar belde belediyeleriydi. Kontrol, bakis ve bütçe anlaminda kit olmasi noktasinda ortaya konulabilen hizmetler açisindan, bu bölgemizin vizyonu açisindan maalesef çok gerilerdeydik. Sunu söylüyorduk. Burasi Denizli Belediyesi sinirlari içinde degil belde belediye sinirlari içinde diyorduk. Merkezdeki belediyecilik anlayisimiz herkes tarafindan bilinir. Çok degerli Ekonomi Bakanimiz Nihat Zeybekci’nin burayla ilgili birçok sevdalari vardi. Her zaman hayiflanirdik. Burasi Denizli Belediyesi’nde olsaydi sunu yapalim derdik. Burasi büyüksehir olsun ve su projeleri buraya kazandiralim derdik. Niçin? Buranin hem Pamukkale’siyle hem Karahayit’yla Denizli’nin kalbi, turizm anlaminda lokomotiflik yapabilecek dünyada esi benzeri olmayan Allah’in bir lütfu zenginliktir.’
   Büyüksehir Belediye Baskani Zolan, Denizli’de turizm sektörünün hizla büyüyecegini kaydederek, ‘Çünkü bu potansiyeli biliyoruz. Iste o sevdamiz Karahayit ve Pamukkalemiz hizmet edebilecegimiz bir yer haline geldi. Daha büyük bütçelerle kisa, orta ve uzun vadeli hedeflerle dünyaya sunalim noktasinda baslangici 30 Mart sonrasi yapildi. Biliyorsunuz merkezde 2 ilçe kuruldu. Bunlardan biri Pamukkale Belediyemizdir. Pamukkale Belediyemiz kurulur kurulmaz emekleme devri geçirmeden yürümeye kosmaya basladi. Onun için basta Pamukkale Belediye Baskanimiz Hüseyin Gürlesin olmak üzere tüm belediye personeline çok çok tesekkür ediyorum. Bu hayalimize, bu yürüyüsümüze emekleme devri geçirmeden ayak uydurduklari Hüseyin Gürlesin kardesime huzurlarinizda çok çok tesekkür ediyorum. Iyi ki büyüksehir olmusuz iyi ki Pamukkale-Karahayit büyüksehir ve ilçe belediyemiz sinirlari içine girmis’ dedi.
   Pamukkale Kaymakami Veysel Beyru, ‘geldigimden bugüne 3. ay geçtigini kaydederek, ‘ Pamukkale Karahayit heyecaniyla görevime basladim ve o heyecanla çalisiyorum. Hepimizde uyanan o heyecani ilelebet tasiyacagimi buradan belirtmek istiyorum. Burada büyüksehir yasasi ile beraber çok büyük firsat yakalandi. Büyüksehir ve Pamukkale Belediyemizle birlikte çok iyi seyler yapacagimizin bilinmesini istiyorum. Osman Baskanimizdan da Pamukkale için pozitif ayrimcilik istiyoruz. Çünkü biz Pamukkale’yiz ve Karahayit bölgesinin alacagi alt yapi hizmetiyle kurulacak tesisleriyle geliriyle önümüzdeki süreçte bu ayrimciligin farkini insallah görecegiz. Bu konuda bize ve kurumlarimiza düsen ne görev varsa yapacagimizin bilinmesini isterim. Bu projede emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bu projeyi hayata geçiren Pamukkale Belediye Baskanimiz Hüseyin Gürlesin’e de sonsuz tesekkür ediyorum. Pamukkale Belediyesi’nin çok güzel hizmetleri sunmaya devam edecegini cani gönülden inaniyor hepinize saygilar sunuyorum’ dedi.
   Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve beraberindekiler çalistay öncesinde ise Karahayit’ta incelemede bulunarak esnaflari ziyaret edip vatandaslarla sohbet etti.