BAŞKAN GÜRLESİN'DEN MİLLİ OKÇUYA DESTEK

05-02-2018

BAŞKAN GÜRLESİN'DEN MİLLİ OKÇUYA DESTEK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli’nin yetiştirdiği sporculardan olan Milli Okçu Samet Can Yakalı ve babası Mehmet Ali Yakalı’yı makamında ağırladı. Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak spora ve sporcularımıza her zaman destek veriyoruz. Şehrimizin evlatlarının spordaki başarıları bizleri hep gururlandırıyor” dedi.

Spor ve sporcunun her zaman yanında yer alan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hem Türkiye’nin hem de Denizli’nin adını başarıları ile dünyaya duyuran Milli Okçu Samet Can Yakalı babası Mehmet Ali Yakalı’yı konuk etti.

2 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VE SAYISIZ AVRUPA ŞAMPİYONLUKLARI VAR

Spora küçük yaşlarda başlayan 22 yaşındaki Samet Can Yakalı, 2012 yılında okçuluk dalında Mili Takıma seçildi. Aynı yıl, Okçuluk Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Yakalı, 2013 yılında Çin’de Dünya Şampiyonu oldu. 2015 yılında Amerika’da gerçekleşen şampiyonada da Dünya Şampiyonu ve 2016 yılında da Antalya’da Dünya Şampiyonasında ikinci olarak, ülkemizin bayrağını dalgalandırdı. “Madalyalardan daha önemli olan ay yıldızlı bayrağımızın göndere çekilmesi” diyen Samet Can Yakalı, “Okçuluk gerçekten zor ve maddi anlamda yükü fazla olan bir spor. Küçük yaşlarda başladığım bu sporu severek yapıyorum. Verdiğim emeklerin sonunda ülkemizi temsil etmek ve bayrağımızı göndere çektirerek, İstiklal Marşı’mızın benim başarımla okunması ayrıca gurur verici. Ayrıca bir Denizlili olarak tek beklediğim Denizli’deki büyüklerimizin hem benim hem de benim gibi başarılı sporcuları her zaman destek vermeleri” diye konuştu.  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in davetinden çok mutlu olduğunu söyleyen baba Mehmet Ali Yakalı ise “Hüseyin Gürlesin başkanımızın, oğlumun başarılarını öğrenince araması gerçekten bizleri çok mutlu etti. Oğlumun başarısının bireysel değil, Denizli’miz adına olduğunu fark ettiği için başkanımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Takip ettiğimiz kadarıyla kendisi her zaman başarılı sporcuların destekçisi oluyor. Bizlere de desteğini esirgemeyeceğini söyledi. Kendisine en başta manevi desteği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GÜRLESİN, “SPORCULARIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ”

2 Dünya Şampiyonluğu, 1.Dünya ikinciliği, sayısız Türkiye Şampiyonluğu ve yine birçok Avrupa Şampiyonluğu bulunan Denizlili sporcu Samet Can Yakalı’yı başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Gürlesin, “Gençlerimizin spora olan ilgisi ve bu ilgilerinin başarıya dönüşmesi bizleri de mutlu ediyor. Ben başta şahsını, anne babasını, böyle güzel bir sporcu yetiştirdikleri için hocasını tebrik ediyorum. Yerel yönetici olarak bizlerde, spora gönül vererek, hem ilimizin hem de ülkemizin adını duyuran gençlerimizin her zaman destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Belediye olarak hangi branş olursa olsun, sporda başarılı olan evlatlarımıza, gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Kendisinin her zaman yanındayız” dedi.