Pamukkale Belediyesi'nden Asansörlere Sıkı Denetim

27-11-2014

Pamukkale Belediyesi'nden Asansörlere Sıkı Denetim

Pamukkale Belediyesi Zabita Müdürlügü, Imar ve Sehircilik Müdürlügü ile elektrik ve makine mühendisinden olusan denetim ekibi, insan ve yük tasiyan asansörlerin yillik bakimini kontrol ediyor.
    05 Kasim 2011 tarihli ve 28106 sayili Resmi Gazetede yayimlanan ‘Asansör Bakim ve Isletme Yönetmeligi’nde Degisiklik yapilmasina iliskin yönetmelik’ hükümleri geregince Pamukkale Belediyesi ile Türkiye Mühendisler Mimarlar Odasi Birligi (TMMOB) Makine Mühendisleri Odasi Denizli Subesi protokol imzalanarak isbirligi yapildi. Buna göre, Makine Mühendisleri Odasi Denizli Subesi yillik bakimi yapilma zamani gelen asansörleri Pamukkale Belediyesi’ne bildiriyor. Belediye ise söz konusu denetim ekibiyle bildirilen tüm asansörlerin yillik bakimlarini kontrol ediyor. Bir haftadir devam eden denetimlerde 180 asansörün yasaya uygun sekilde hizmet verip vermedigi denetlendi. Denetimlerde, can ve mal kaybina yol açabilecek sekilde güvenli olmadan ve yillik bakimi gelip bakimi yaptirilmayan 37 asansör tespit edildi. Ekipler, 37 asansörü yillik bakimlari yapilincaya kadar hizmet disi birakti.
    Ekipler, Pamukkale Belediyesi sinirlari içinde kalan yerlerdeki asansörlerin bakimlarini kontrol etmeyi sürdürüyor.
   Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, konu hakkinda bilgi vererek asansörlerin yillik bakimlarinin yasal bir zorunluluk olduguna dikkat çekti. Can ve mal kaybina yol açabilecek risk tasiyan asansörlerin kullanimina asla izin verilmeyeceginin altini çizen Baskan Gürlesin, ‘Bizim için önemli olan insanlarimizin can ve mal güvenligidir. Bu konuda asla taviz vermeyecegiz. Daha önce asansörlerin yillik bakiminin yapilmasi konusunda vatandaslarimizi bilgilendirmistik. Simdi ise ekiplerimizle uygulamayi baslattik. Buradan asansörü bulunan binalarin sorumlularina, bina sahiplerine ve yöneticilere bir kez daha uyarida bulunmak istiyorum. Asansörlerin yönetmelik kurallarina uygun olarak güvenli bir sekilde çalismasi için yillik kontrolleri akredite olmus A tipi muayene kuruluslarina yaptirin. Kontroller, TMMOB Makine Mühendisleri Odasi Denizli Subesi’ne yaptirilacaktir’ dedi.