GASTRO PAMUKKALE'YE MUHTE┼×EM GALA 18.12.2017

Pamukkale Belediyesi’nin kentin turizmine katk─▒ sa─člamak amac─▒yla Gastronomi Derne─či ile ortakla┼ča düzenledi─či ‘Gastro Pamukkale A┼čç─▒l─▒k ve Pastac─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’n─▒n galas─▒ yo─čun kat─▒l─▒mla gerçekle┼čti. Ülke genelinden alan─▒n─▒n ünlü isimlerinin Pamukkale’ye gelmesinden mutluluk duydu─čunu ifade eden Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale’nin ad─▒n─▒ sadece turizm ile de─čil sa─čl─▒k, spor ve bu tür etkinliklerle hem ülke genelinde hem de Dünya’da daha çok duyuluyor” dedi.

Pamukkale Belediyesi, kent turizmine katk─▒ sunmak  amac─▒yla önemli bir projeye ev sahipli─či yapt─▒. Pamukkale Belediyesi ve Gastronomi Derne─či ─░┼čbirli─či ile ‘Gastro Pamukkale A┼čç─▒l─▒k ve Pastac─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’ ülke genelinden önemli isimlerin kat─▒l─▒m─▒ ile R─▒chmond Pamukkale Otel’de yap─▒ld─▒. Dünyaca ünlü a┼čç─▒lar─▒n e─čitimler verdi─či, workshop çal─▒┼čmalar─▒n─▒n düzenlendi─či ‘Gastro Pamukkale A┼čç─▒l─▒k ve Pastac─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’ 2 gün boyunca butik pastac─▒l─▒k alan─▒nda figür e─čitimleri, animasyon modelleme, artistik teknikler, bal─▒k, et, tavuk yemekleri üzerine yar─▒┼čmalarla devam etti. Ülke genelinden 250 ┼čefin kat─▒ld─▒─č─▒ etkinli─če gelenlerin 30’u uluslar aras─▒ yar─▒┼čmalarda derece alan isimler.

GASTRO PAMUKKALE A┼×ÇILIK VE PASTACILIK ┼×AMP─░YONASI

‘Gastro Pamukkale A┼čç─▒l─▒k ve Pastac─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’nda Öztiyakiler A┼čç─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒, Dr.Paste Butik Pastac─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒ ve Gastronomi e─čitimleri de yap─▒ld─▒. Duygu Tu─čcu, Ebru Sava┼č, Betül Çelebi, Ayça Güler, Tu─čba Yava┼čça, Betül Do─čan, P─▒nar Aran etkinlikte, telli sistem figür e─čitimi, gül yap─▒m─▒, boyama teknikleri, Royal lcing teknikleri, artistik teknikler, animasyon modelleme, ifade e─čitimi gibi ba┼čl─▒klarda e─čitimler verdi. Dr.Paste Butik Pastac─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’n─▒n jüri üyeli─čini Duygu Tu─čcu, Ayça Güler, Ebru Sava┼č, Betül Çelebi ve Baransel Duman yapt─▒. Etkinlik sonunda dereceye giren yar─▒┼čmac─▒lar için ödül töreni düzenlendi. Öztiyakiler A┼čç─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’nda restoran ba┼člang─▒ç taba─č─▒, kanatl─▒ kümes ve av hayvanlar─▒ taba─č─▒, bal─▒k taba─č─▒, et yeme─či taba─č─▒, Türk tencere yeme─či grand prix gibi alanlarda, a┼čç─▒lar k─▒yas─▒ya yar─▒┼čt─▒. Öztiyakiler A┼čç─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’nda jüri üyeli─čini Hasan Ali Karabulut, Mümin Durutlu, Battal Y─▒ld─▒r─▒m, ─░brahim Halil Kör, Haldun Tüzel yapt─▒.

MADALYALAR VER─░LD─░

‘Gastro Pamukkale A┼čç─▒l─▒k ve Pastac─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’nda kategorilerinde ba┼čar─▒l─▒ olarak madalya almaya hak kazanan isimler belirlendi.  Alt─▒n madalya olan isimler Sinem Y─▒ld─▒r─▒m, Zeynep ─░nal, Nazl─▒ Yavuz, Nezahat Metin Undan, Betül Bulduk, Aysel Oktay, ─░brahim Çelik,  Nuray Keskin Zorlu, Müge Göçmen, Murat Tekdemir, Ergül Çetinkaya, Rümeysa Renk, Murat Çetin, ─░brahim Demirli, Asl─▒ Demir, Havva Ceren, Ak─▒n Yürük, Melike Oluk oldu. Asl─▒ Demir, Aleyna Öztürk, ┼×ule Çetin, Bü┼čra Do─čan, Raziye Korkut, Fatma Yener, Ahem Alç─▒n, Nilgün Egemen, ─░brahim Çelik, Hamide Tekdemir, Ay┼čegül Kocab─▒y─▒k, Durmu┼č Ali Can, Hatice Bal, Furkan Altunta┼č, Atanur Balc─▒, Hülya Aycan, Emre Y─▒ld─▒z, Kübranur Orhan, Kemal Yörük, Ahmet Onur Zorlu Çoban, Mustafa ─░nce ve Tolga Kaya ise gümü┼č madalya almaya hak kazand─▒. Bronz madalya alan isimler ise Fatma Yener, Zeynep ─░nal, Hülya Aycan, Mine ─░flah, Yeliz Yayla, Ay┼čegül Kocab─▒y─▒k, Ceren Bayramo─člu, Emine Kubat, Sinem Y─▒ld─▒r─▒m, Dilek Zar─▒ç, Çi─čdem Moo Ta┼čpa, Birce Tan─▒k, Salise Ayd─▒n, Mehtap Ar─▒k, Ebru Anar, ─░brahim U┼čma, Beryzanur Polat, Cüneyt Sevim, Utku ┼×ahin, Dilan Tan, Yüce Ayaz ve Kaan Çal─▒┼čkan oldu.

“TANITIM ─░Ç─░N ÇOK ÖNEML─░”

‘Gastro Pamukkale A┼čç─▒l─▒k ve Pastac─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’n─▒n galas─▒ yo─čun kat─▒l─▒mla gerçekle┼čti. Gün boyu yap─▒lan yemekler ve pastalar be─čeniye sunuldu. Dereceye girenlerin ödüllendirildi─či galada konu┼čan Gastro Derne─či Ba┼čkan─▒ Köksal Zengin Köksal, Pamukkale Belediyesi’nin verdi─či destek için te┼čekkür ederek, “Biz böyle bir etkinli─či yapaca─č─▒m─▒z zaman say─▒n ba┼čkan ile görü┼čmeler yapt─▒k. Pamukkale Belediyesi’nin verdi─či destekle bu etkinli─či yapt─▒k. Türkiye’nin en önemli isimleri buraya geldi. Kat─▒lan herkese te┼čekkür ederim” diye konu┼čtu. Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin ise Pamukkale ad─▒n─▒n her platformda duyulmas─▒n─▒ istediklerini belirterek,  “Pamukkale sadece turizm ile tan─▒nmayacak. A┼čç─▒l─▒k çok önemli bir sektör. Bu sektörün önemli isimlerinin Pamukkale’ye gelmesi de güzel. Biz Pamukkale’nin ad─▒n─▒ her ┼čekilde duyurmak istiyoruz. Termal sa─čl─▒k ile birlikte Pamukkale Spor Oyunlar─▒ ile spor alan─▒nda ilçemizi tan─▒tt─▒k. ┼×imdi de bu etkinlikle ülkemizin dikkatini gastronomi ile çektik. Gerçekten çok önemli isimlerin jüri üyeli─či yapt─▒─č─▒ yar─▒┼čmalarda ortaya ç─▒kan eserler de çok de─čerli. Biz Pamukkale Belediyesi olarak bu tür etkinliklerde yer almaya devam edece─čiz” dedi. Konu┼čmalar─▒n ard─▒ndan Gastro Derne─či Ba┼čkan─▒ Köksal Zengin Köksal, desteklerinden dolay─▒ Pamukkale Belediye Ba┼čkan─▒ Hüseyin Gürlesin’e te┼čekkür plaketi verdi. Törenin devam─▒nda ‘Gastro Pamukkale A┼čç─▒l─▒k ve Pastac─▒l─▒k ┼×ampiyonas─▒’na sponsorluk deste─či veren ki┼či ve kurulu┼člara da çe┼čitli plaketler verildi.