|
Pamukkale Belediyesi’nin kentin turizmine katkı saÄŸlamak amacıyla Gastronomi DerneÄŸi ile ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi ‘Gastro Pamukkale AÅŸçılık ve Pastacılık Åžampiyonası’nın galası yoÄŸun katılımla gerçekleÅŸti. Ülke genelinden alanının ünlü isimlerinin Pamukkale’ye gelmesinden mutluluk duyduÄŸunu ifade eden Pamukkale Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale’nin adını sadece turizm ile deÄŸil saÄŸlık, spor ve bu tür etkinliklerle hem ülke genelinde hem de Dünya’da daha çok duyuluyor” dedi.
Pamukkale Belediyesi, kent turizmine katkı sunmak amacıyla önemli bir projeye ev sahipliÄŸi yaptı. Pamukkale Belediyesi ve Gastronomi DerneÄŸi İşbirliÄŸi ile ‘Gastro Pamukkale AÅŸçılık ve Pastacılık Åžampiyonası’ ülke genelinden önemli isimlerin katılımı ile Rıchmond Pamukkale Otel’de yapıldı. Dünyaca ünlü aÅŸçıların eÄŸitimler verdiÄŸi, workshop çalışmalarının düzenlendiÄŸi ‘Gastro Pamukkale AÅŸçılık ve Pastacılık Åžampiyonası’ 2 gün boyunca butik pastacılık alanında figür eÄŸitimleri, animasyon modelleme, artistik teknikler, balık, et, tavuk yemekleri üzerine yarışmalarla devam etti. Ülke genelinden 250 ÅŸefin katıldığı etkinliÄŸe gelenlerin 30’u uluslar arası yarışmalarda derece alan isimler.
GASTRO PAMUKKALE AÅžÇILIK VE PASTACILIK ÅžAMPİYONASI
‘Gastro Pamukkale AÅŸçılık ve Pastacılık Åžampiyonası’nda Öztiyakiler AÅŸçılık Åžampiyonası, Dr.Paste Butik Pastacılık Åžampiyonası ve Gastronomi eÄŸitimleri de yapıldı. Duygu TuÄŸcu, Ebru SavaÅŸ, Betül Çelebi, Ayça Güler, TuÄŸba YavaÅŸça, Betül DoÄŸan, Pınar Aran etkinlikte, telli sistem figür eÄŸitimi, gül yapımı, boyama teknikleri, Royal lcing teknikleri, artistik teknikler, animasyon modelleme, ifade eÄŸitimi gibi baÅŸlıklarda eÄŸitimler verdi. Dr.Paste Butik Pastacılık Åžampiyonası’nın jüri üyeliÄŸini Duygu TuÄŸcu, Ayça Güler, Ebru SavaÅŸ, Betül Çelebi ve Baransel Duman yaptı. Etkinlik sonunda dereceye giren yarışmacılar için ödül töreni düzenlendi. Öztiyakiler AÅŸçılık Åžampiyonası’nda restoran baÅŸlangıç tabağı, kanatlı kümes ve av hayvanları tabağı, balık tabağı, et yemeÄŸi tabağı, Türk tencere yemeÄŸi grand prix gibi alanlarda, aÅŸçılar kıyasıya yarıştı. Öztiyakiler AÅŸçılık Åžampiyonası’nda jüri üyeliÄŸini Hasan Ali Karabulut, Mümin Durutlu, Battal Yıldırım, İbrahim Halil Kör, Haldun Tüzel yaptı.
MADALYALAR VERİLDİ
‘Gastro Pamukkale AÅŸçılık ve Pastacılık Åžampiyonası’nda kategorilerinde baÅŸarılı olarak madalya almaya hak kazanan isimler belirlendi. Altın madalya olan isimler Sinem Yıldırım, Zeynep İnal, Nazlı Yavuz, Nezahat Metin Undan, Betül Bulduk, Aysel Oktay, İbrahim Çelik, Nuray Keskin Zorlu, Müge Göçmen, Murat Tekdemir, Ergül Çetinkaya, Rümeysa Renk, Murat Çetin, İbrahim Demirli, Aslı Demir, Havva Ceren, Akın Yürük, Melike Oluk oldu. Aslı Demir, Aleyna Öztürk, Åžule Çetin, BüÅŸra DoÄŸan, Raziye Korkut, Fatma Yener, Ahem Alçın, Nilgün Egemen, İbrahim Çelik, Hamide Tekdemir, AyÅŸegül Kocabıyık, DurmuÅŸ Ali Can, Hatice Bal, Furkan AltuntaÅŸ, Atanur Balcı, Hülya Aycan, Emre Yıldız, Kübranur Orhan, Kemal Yörük, Ahmet Onur Zorlu Çoban, Mustafa İnce ve Tolga Kaya ise gümüÅŸ madalya almaya hak kazandı. Bronz madalya alan isimler ise Fatma Yener, Zeynep İnal, Hülya Aycan, Mine İflah, Yeliz Yayla, AyÅŸegül Kocabıyık, Ceren BayramoÄŸlu, Emine Kubat, Sinem Yıldırım, Dilek Zarıç, ÇiÄŸdem Moo TaÅŸpa, Birce Tanık, Salise Aydın, Mehtap Arık, Ebru Anar, İbrahim UÅŸma, Beryzanur Polat, Cüneyt Sevim, Utku Åžahin, Dilan Tan, Yüce Ayaz ve Kaan Çalışkan oldu.
“TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
‘Gastro Pamukkale AÅŸçılık ve Pastacılık Åžampiyonası’nın galası yoÄŸun katılımla gerçekleÅŸti. Gün boyu yapılan yemekler ve pastalar beÄŸeniye sunuldu. Dereceye girenlerin ödüllendirildiÄŸi galada konuÅŸan Gastro DerneÄŸi BaÅŸkanı Köksal Zengin Köksal, Pamukkale Belediyesi’nin verdiÄŸi destek için teÅŸekkür ederek, “Biz böyle bir etkinliÄŸi yapacağımız zaman sayın baÅŸkan ile görüÅŸmeler yaptık. Pamukkale Belediyesi’nin verdiÄŸi destekle bu etkinliÄŸi yaptık. Türkiye’nin en önemli isimleri buraya geldi. Katılan herkese teÅŸekkür ederim” diye konuÅŸtu. Pamukkale Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Gürlesin ise Pamukkale adının her platformda duyulmasını istediklerini belirterek, “Pamukkale sadece turizm ile tanınmayacak. AÅŸçılık çok önemli bir sektör. Bu sektörün önemli isimlerinin Pamukkale’ye gelmesi de güzel. Biz Pamukkale’nin adını her ÅŸekilde duyurmak istiyoruz. Termal saÄŸlık ile birlikte Pamukkale Spor Oyunları ile spor alanında ilçemizi tanıttık. Åžimdi de bu etkinlikle ülkemizin dikkatini gastronomi ile çektik. Gerçekten çok önemli isimlerin jüri üyeliÄŸi yaptığı yarışmalarda ortaya çıkan eserler de çok deÄŸerli. Biz Pamukkale Belediyesi olarak bu tür etkinliklerde yer almaya devam edeceÄŸiz” dedi. KonuÅŸmaların ardından Gastro DerneÄŸi BaÅŸkanı Köksal Zengin Köksal, desteklerinden dolayı Pamukkale Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Gürlesin’e teÅŸekkür plaketi verdi. Törenin devamında ‘Gastro Pamukkale AÅŸçılık ve Pastacılık Åžampiyonası’na sponsorluk desteÄŸi veren kiÅŸi ve kuruluÅŸlara da çeÅŸitli plaketler verildi.