Başkan Gürlesin, Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

21-11-2014

Başkan Gürlesin, Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Baskan Gürlesin, Baskan Yardimcilari Selim Arkan, Fahrettin Göksu, Veli Demir ve Abdullah Sevinçli'yle birlikte Cafer Sadik Abalioglu Orta Okulu'nda düzenlenen programa katildi. Toplantiya, Ilçe Milli Egitim Müdürü Resat Erdogan, Anafartalar Mahalle Muhtari Ekrem Demir, Okul Müdürü Hasan Hüseyin Hançar, ögretmenler, ögrenciler ve çok sayida ögrenci velisi katildi. Programda, okul aile birliginin yeni yönetimi de belirlendi. Baskan Gürlesin, burada ögretmen ve ögrenci velilerine hitap etti. Belediye denilince akla alt yapi ve üst yapi gibi çalismalarin akla geldigini kaydeden Baskan Gürlesin, konusmasinda söyle dedi: ?Belediyeler, bunlara ek olarak egitime de gerekli destegi vermelidir. Egitim bizim için ayri bir önem tasimaktadir. Gelecegimiz olan çocuklarimizin ve onlari gelecege hazirlayacak ögretmenlerimizin saglikli ortamda çalismalari gerektigine inaniyoruz. Okulumuza da peyzaj ve çevre düzenleme ile güvenligini artirilmasi amaciyla duvar üzerine tel örgü yapilmasi seklinde destek verdik. Egitim yuvalarimiz bizim önceliklerimiz arasinda yer almaktadir ve egitime pozitif ayrimcilik yapmaya devam edecegiz. Camilerimiz de pozitif ayrimcilik yapacagimiz yerlerden biridir. Bu ayrimciligi sözde degil bugüne kadar yaptiklarimizla yerine getirdigimizi ve yerine getirmeyi sürdürecegimizi gösterdik. Anafartalar Mahallesi'nde sadece bu okulumuzda degil 3-4 okulumuzdan gelen talepleri karsiladik. Bunlari niçin anlattigimi söylemek istiyorum. Halkin gözünde siyasetçiler genelde dilde konusur. Icraat noktasinda ise tamam denir ancak bazen isler yarim kalir. Bizler, sizin bildiginiz o siyasetçilerden degiliz. Biz söz verdigimiz taktirde, gelen talepleri öncelik siralamasina koyup ardindan uygulamaya geçeriz. Bundan dolayi verdigimiz sözü bu okulumuzda da yerine getirdigimiz için mutluyum.' Programda ayrica Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdogan ile Okul Müdürü Hançar da bir konuma yapti. Ardindan Müdür Erdogan, Baskan Gürlesin'e egitme verdigi desteklerden dolayi plaket takdim etti. Okul Müdürü Hançar da Muhtar Ekrem Demir'e desteklerinden dolayi plaket sundu. -ILK DEFA- Baskan Gürlesin, programin sonrasinda okulda görev yapan ögretmenlerle bir araya gelip, Görüs istek, beklenti ve önerilerini aldi. Yaklasik 1 saati askin süre devam eden birliktelikde, ögretmenlerin ve egitimde karsilasilan sorunlarin çözümü enine boyuna ele alindi. Bazi ögretmenlerin ilk defa bir siyasetçinin okula gelip ögretmenlerin sorunlarina bu denli içtenlikle egildigini bildirmesi öne çikti. Baskan Gürlesin'in gerek okul, gerek ögrenci ve gerekse ögretmenler için bir sey yapmamis olsa bile böyle bir organizasyonla ögretmenleri dinlemesinin her türlü takdirin üzerinde oldugu, ögretmenlerce ifade edildi. Baskan Gürlesin de, ögretmenlik mesleginin önemine isaret ederek, ?Sizler kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimiz ve gençlerimiz sizlerin ellerinde sekilleniyor. Bizler de aydinlik yarinlarimizin teminati olan çocuklarimiz ve siz degerli ögretmenlerimizin beklentilerini karsilamakla yükümlüyüz. Bu vesileyle yaklasan ögretmenler gününüzü de kutluyor, tüm ögretmenlerimize kutsal görevlerinden dolayi sonsuz tesekkür ediyorum' dedi.